Cele mai importante rezoluții pentru 2017

O minte sănătoasă stă într-un corp sănătos și se întreține cu cinci rezoluții numai bune de urmat în 2017.

 

Ai grijă la „doza' de minciuni

Prima noastră recomandare ar fi să încerci să minți mai puțin în 2017. Diverse studii internaționale au arătat că orice om minte de zeci sau sute de ori într-o singură zi, indiferent dacă o face într-un mod conștient sau nu.

Ca să poți să-ți faci o părere despre cât de puțin sau cât de mult minți, ar fi indicat să-ți pui anumite întrebări, precum „De ce aleg să-i mint pe cei din jurul?', „Cât de onestă este lumea pe care am creat-o în preajma mea?' sau „Cum mă simt când spun un neadevărar?'.

Apoi, poți începe să lucrezi la „neutralizarea' minciunilor. Pentru început, încearcă să nu mai spui neadevăruri prin omisiune sau exagerări. Astfel, vei minți mai puțin și te vei simți mai bine.

 

Fii mai optimist

Obișnuiești să observi doar jumătatea goală a paharului? Îți faci griji foarte mari pentru orice problemă?

Dacă răspunsurile la întrebările anterioare sunt „Da', poate că nu ar fi rău să privești lucrurile mai optimist, deoarece o stare mentală bună te impiedică să te îmbolnăvești și te ajută să dai randament mai ridicat la job.

Chiar dacă poate părea greu să privești lucrurile dintr-o perspectivă mai fericită, încearcă să faci următoarele lucruri simple: ascultă muzică veselă, uită-te la filme pozitive și apucă-te de sport.

Cu cât reușești să ai mintea ocupată mai mult, cu atât vei avea mai puțin timp să te gândești la aspectele negative.

 

Renunță la obiceiurile nesănătoase

Nu doar băutul sau fumatul se încadrează la categoria „obiceiuri nesănătoase', ci și „statul pe Net' în exces, amânarea constantă a anumitor lucruri sau dormitul insuficient.

Îți recomandăm să întocmești o listă cu activitățile pe care le faci în mod constant și să le identifici pe cele care ar putea fi încadrate la „obiceiuri nesănătoase'.

Apoi poți să încerci să lucrezi la ele. Dacă sunt prea multe, ia-le pe rând. Cu răbdare și cu perseverență o să reușești să le rezolvi.

 

Uită-te mai mult la filme

Vizionarea mai multor filme ar trebui, cu siguranță, să se regăsească pe lista ta de rezoluții pentru 2017.

Filmele te ajută să te destinzi și activează în tine anumite emoții care, altfel, ar rămâne îngropate undeva în interior.

De asemenea, un film bun îți poate da idei noi și îți poate stimula creativitatea. Nu în ultimul rând, o comedie te ajută să râzi mai mult, ceea ce contribuie la starea ta generală de bine.

 

Mânâncă mai puține dulciuri

Poate că dulciurile aduc fericirea, însă ele sunt responsabile și de kilogramele în plus. Prin urmare, dacă simți nevoia să mănânci dulciuri constant, poți începe prin a-ți conștientiza dorințele alimentare.

De asemenea, este nevoie să respecți, pe cât posibil, un orar zilnic al meselor, astfel încât să elimini senzația de foame, care te poate face să nu reziști unei „ispite' dulci.  Mai mult, încearcă să nu ai la îndemână dulciuri.

Dacă te interesează să îți stabilești rezoluții pe mai multe direcții, în 2017, îți recomandăm să intri pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România. Alege Rezoluțiile Happy, bune de ținut tot anul!

 

Comentează și tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
Cele mai importante rezoluții pentru 2017
Cele mai importante rezoluții pentru 2017

O minte sănătoasă stă într-un corp sănătos și se întreține cu cinci rezoluții numai bune de urmat în 2017.

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?

Tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 35-40 de ani. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, in 2015, peste 5% dintre nasteri au loc dupa varsta de 40 de ani. In plus, sarcinile tardive sunt adesea la primul copil. Afla care sunt consecintele si cum pot fi prevenite riscurile astfel incat sa te […]

Citeste