Concursul de colorat „Hărțile Kaufland”

Cea mai mare implementare a terapiei prin arta din România, „Hărțile Kaufland”, pune la bătaie 5000 de euro.


Astăzi, în România și Republica Moldova, aproximativ 250.000 de copii suferă de boli cronice. Acești copii au nevoie de cea mai bună îngrijire.

„Orașul Meu, Culorile Mele” în parteneriat cu Kaufland România vor să aducă culoare în viețile copiilor cu nevoi speciale. Drept urmare, ne-am gândit la un proiect inedit.

„Fiecare copil este un artist, problema este cum să rămână un artist și după ce va crește”, spunea Pablo Picasso. Am luat-o ca pe o provocare. Așa s-a născut concursul de colorat „Hărțile Kaufland”.

Fie că trăiesc cu o afecțiune cronică sau vin din medii dezavantajate, vrem să le luăm copiilor o parte din greutatea pe care o cară pe umeri, pentru ca ei să se simtă iar ca niște copii.

Concursul de colorat „Hărțile Kaufland” reprezintă prima dată când un program de terapie prin artă este implementat pe scară largă în toată țara, iar pentru asta vrem să le mulțumim partenerilor noștri de la Kaufland România.

Am colaborat cu medici pediatri, psihologi, profesori, arhitecți și designeri și așa s-au născut Hărțile de Colorat Uriașe „Orașul Meu”, concepute special pentru a răspunde nevoilor copiilor.

Dincolo de faptul că te distrezi copios atunci când le colorezi, Hărțile de Colorat Uriașe pot reduce impactul negativ al instituționalizării pe termen lung, pot să stimuleaze imaginația și creativitatea celor mici și le poate oferi copiilor defavorizați ocazia de a se exprima liber, de a lucra în echipă, de a se juca împreună.

Prin sponsorizarea oferită de Kaufland am putut trimite 5000 de hărți de colorat uriașe „Orașul Meu” către copii din toată țara.

Astfel, datorită Kaufland România, aproximativ 20.000 de copii vor beneficia de programul de Terapie prin Artă, pentru a le îmbunătăți starea de bine, fizică și psihică, și calitatea vieții copiilor defavorizați.

SOS Satele Copiilor, Salvați Copiii, World Vision, Fundația Principesa Margareta fac deja parte din participanți. Tot ce trebuie să faci este să te distrezi colorând!

Mai mult, pentru că vrem să răsplătim eforturile organizațiilor care se înscriu în concursul „Hărțile Kaufland”, la sfârșitul concursului Kaufland pune la bătaie un premiu de 5.000 EURO, oferit organizației câștigătoare pentru a putea continua să le ofere copiilor grija de care au nevoie.

În același timp, noi ne vom continua misiunea de a ajuta la renovarea saloanelor pentru copii și a sălilor de așteptare, pentru a contribui astfel la ușurarea vieții micuților cu afecțiuni cronice.

Un juriu special va decide câștigătorul concursului, după ce va judeca cu atenție fiecare intrare în concurs.

Printre jurați se numără reprezentanți Kaufland România, dar și persoane publice, precum chef Patrizia PAGLIERI.

Hărțile de colorat uriașe au fost realizate de arhitecta Irina Ursache. Sunt creat și produse în România, au o dimensiune de 110 cm x 80 cm și sunt imprimate pe hârtie reciclabilă pentru a minimiza impactul asupra mediului. Fiecare hartă oferă între 60 și 80 de ore de colorat.

Hărțile sunt disponibile și publicului larg prin intermediul lanțurilor de magazine Cărturești și eMag, dar și în magazinul nostru online de pe www.orasul-meu.com.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Orasul-Meu.com și despre ideea din spatele proiectului, ne puteți contacta AICI. Pentru a fi la curent cu activitățile noastre, vă invităm pe pagina de facebook AICI

 

Foto: 123rf.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
femeie care sufera de cancer se uita pe geam
A șasea cea mai răspândită formă de cancer ucide anual peste 2.500 de români

Două din trei persoane diagnosticate cu cancer de cap sau gât ajung la medic abia când boala este într-un stadiu avansat.

Citeste
ELLE Decoration Designers Boutique
Cum a fost la ELLE Decoration Brunch x Mihnea Gheorghiu – primul eveniment din seria ELLE Designers Boutique

Pe 12 octombrie a avut loc primul Brunch organizat de ELLE Decoration România la București Mall. Vezi cum s-a desfășurat evenimentul dedicat designului românesc.

Citeste
conferinta internationala de psihanaliza
Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale de Psihanaliză

Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internationale de Psihanaliză.

Citeste
Concursul de colorat „Hărțile Kaufland
Concursul de colorat „Hărțile Kaufland”

Cea mai mare implementare a terapiei prin arta din România, „Hărțile Kaufland”, pune la bătaie 5000 de euro.

Citeste
workshop psychologies la bucuresti mall
Vârsta la feminin

„Old age is not for sissies” spunea Katharine Hepburn. Adică înaintarea în vârstă nu e ceva pentru cei slabi de înger. Atunci pentru cine e?

Citeste
O gustare hrănitoare, care nu îngrașă
O gustare hrănitoare, care nu îngrașă

Batoanele proteice sunt nelipsite din dieta echilibrată a celor care fac sport sau vor să slăbească. Asta pentru că țin de foame și sunt ușor de transportat și consumat, oriunde te-ai afla: la serviciu, acasă sau în călătorie. Poți să ți le prepari singură, dar mai simplu e să le iei de la Gerlinéa, renumitul brand francez de produse hipocalorice.

Citeste