Now Reading
„Consider că iubirea este motorul vieții care vindecă orice”. Un interviu sincer și cald cu ADDA

„Consider că iubirea este motorul vieții care vindecă orice”. Un interviu sincer și cald cu ADDA

Proiectul I wonder a reușit încă de la lansare să sensibilizeze inimile multor artiști, sportivi și persoane publice din România. Dezvoltat pentru Fundația Ringier, I wonder vine cadouri și experiențe inedite, transformând fiecare pachet din coșul de cumpărături în donații pentru copiii care suferă de afecțiuni grave. Unul din numele care se alătură de acum proiectului este ADDA, o artistă curajoasă și sensibilă, care a lansat de curând o piesă cu un puternic mesaj social.

 

Societatea în care trăim a destrămat adevăratul sens al dragostei. Dragostea nu se mai măsoară în declarații, buchete de flori și săruturi furate în scara blocului, ci în vacanțe scumpe, ceasuri de lux și bani.

Cel puțin mesajul acesta se regăsește în noua piesă a ADDEI. Piesa se numește „Se Vede Pe Fața Ei” și abordează latura superficială a dragostei într-o societate în care goana după bani și faimă întunecă și îndepărtează dragostea.

Am discutat cu artista despre mesajul și emoțiile din spatele piesei lansată pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

 

I wonder – Spune-ne puțin despre impactul mesajului din spatele versurilor piesei „Se Vede Pe Fața Ei”.

ADDA – Piesa a avut într-adevăr un impact puternic, șocant datorită mesajului dur, însă am văzut că au rezonat foarte mulți oameni cu ea.

Mă bucură când oamenii se regăsesc ușor în piesele mele. Sunt ușor visătoare și am încredere că oamenii se pot schimba sau corecta.

 

I wonder – Crezi că societatea în care trăim a distorsionat conceptul de căsătorie din dragoste? Se mai căsătoresc tinerii din dragoste?

ADDA – Eu m-am căsătorit din dragoste și, din fericire, încă mai există mulți oameni care mai fac acest lucru. Însă, zilnic sunt expusă la multe povești triste cu privire la acest subiect.

De multe ori, când mă uit în jur la lumea în care trăim mă întristez. Nici nu-mi mai place să ies în cluburi, de aceea am mai restrâns grupul de prieteni. Prefer oamenii reali, nu cei din plastic.

 

I wonder – Ai scris piesa ca o conversație dintre mamă și fiică. Ce fel de emoții au inspirat mesajul ei?

ADDA – Mi-am imaginat un moment în care o mamă se simte depășită de greutățile vieții și răbufnește, își varsă amarul în fața copilului.

Copiii sunt ca un burete care absoarbe energia tuturor celor din jur. iar mama este un model pentru orice fată. Dacă mediul în care crește o fată este nesănătos, atunci riscă să facă greșeli majore la maturitate.

 

I wonder –  Căsătoriile de interes sunt la ordinea zilei, fie că e vorba de statut, avere sau amândouă. Majoritatea fetelor care aleg un astfel de stil de viață provin din familii extrem de sărace și denaturate. Crezi că putem să condamnăm un om doar pentru că vrea să trăiască o viață mai bună decât cea pe care au dus-o părinții ei?

ADDA –  Nu aș spune chiar că îl condamnă. Am vrut doar să subliniez faptul că oricât de mulți bani ai avea nu poți să fii la fel de fericit ca atunci când ești înconjurat de iubire. Consider că iubirea este motorul vieții care vindecă orice.

 

I wonder – Ce crezi că a determinat comportamentul materialist al societății în care femeia este încă judecată pentru alegerile personale și emoționale?

ADDA –  Cred că este vorba despre alegeri personale. Uneori avem tendița să alegem calea ușoară. Însă, dacă există o bază în familie, un model pozitiv și o educație bună nu există nicio scuză pentru comportamentul materialist.

 

I wonder – Consideri că mesajul din spatele versurilor tale o să reușească să aibă un impact asupra fetelor care sunt crescute să fie materialiste? Ai scris piesa pentru a schimba mentalități sau a le educa?

ADDA –  Nu pot spune cu exactitate ce este în sufletul lor, nici să determin dacă le-am făcut să se schimbe cumva. Eu am spus ce-am avut pe suflet, iar dacă am ajutat pe cineva înseamnă că piesa și-a atins scopul: acela de a crea emoție..

 

I wonder – Vorbește-ne despre tipurile de dragoste. Ai început să experimentezi de curând dragostea de mamă. Piesele următoare vor fi toate din perspectiva ADDEI, ca mamă, nevastă sau cântăreață curajoasă?

 ADDA – Scriu foarte multe piese de dragoste în ultima vreme. Următoarea piesă este despre dragostea de mamă. Trec prin foarte multe stări acum și mi-e foarte ușor să le pun pe hârtie sub forma unor piese de care să mă bucur nu doar eu, cât și fanii mei.

 

I wonder – Ce sfaturi ai pentru tinerii care cresc dezamăgiți de relația părinților sau care trăiesc mai mereu decepții din dragoste? Crezi că acestea sunt motivele principale pentru care găsesc un refugiu în material mai degrabă decât în emoțional?

ADDA –  Sugestia mea este să plece din cuibul părintesc când au vârsta potrivită pentru că un mediu nesănătos duce la o gândire nesănătoasă.

Să trăiască experiențe care să-i ajute să se cunoască și să-și creeze un țel în viață. Din păcate, majoritatea oamenilor nu au o direcție și plutesc în voia sorții, de aceea caută refugiu în material.

 

I wonder – Vorbește-ne despre emoțiile pe care ți le trezește „Se Vede Pe Fața Ei”.

ADDA -Este o piesă pe care o trăiesc destul de intens, cam la fel ca personajul principal din piesă. Sunt acolo, în moment. Îmi imaginez prin ce trece și ce simte. Mă contopesc cu piesa și-o cânt din toată inima.

 

I wonder – Ce crezi că e mai important: dragostea sau banii?

ADDA – Dragostea. Întotdeauna. Când banii se duc cu ce rămâi? Dragostea este o sursă inepuizabilă de bine.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top