Now Reading
Consumul de iaurt probiotic te ajuta sa fii mai fericita

Consumul de iaurt probiotic te ajuta sa fii mai fericita

Revista Psychologies

Studii recente, facute de cercetatorii de la Centrul de Medicina Integrala (UCLA) din Los Angeles, arata ca dincolo de beneficiile sale binecunoscute (mentinerea sanatatii digestive, scaderea riscului de diabet/boli cardiovasculare, facilitarea scaderii in greutate) iaurtul probiotic ne poate imbunatati starea emotionala! Putem sa fim mai fericite, mai vesele, mai optimiste.

La femeile participante la studiu, care au consumat iaurt probiotic (Activia) timp de 4 saptamani, s-a constatat o imbunatatire a activitatii cerebrale in sensul in care acestea au fost mai putin influentate de stimulii emotionali negativi.

Explicatia sta in comunicarea dintre creier și sistemul nervos enteric. Pe scurt, intestinul nostru contine circa 100 de milioane de neuroni (mai multi decat in maduva spinarii ori sistemul nervos periferic), prin intermediul carora transmite informatie catre creier si produce 95% din cantitatea de serotonina – popular numita hormonul fericirii.

Un simplu obicei sanatos – consumul de iaurt probiotic – este benefic pentru starea noastra de bine, atat la nivel fizic cat si emotional.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top