Cum îți poți transforma livingul într-un spațiu modern și practic

Plănuiești de multă vreme să aduci un suflu proaspăt casei tale, iar livingul este principala cameră vizată. Este locul unde se adună familia în momentele de relaxare și spațiul în care îți primești musafirii. Așadar, nu e de mirare că îți dorești să arate cât mai bine, dar și să îmbine utilul cu plăcutul.

Așadar, dacă plănuiești o schimbare de peisaj în living, următoarele idei s-ar putea să îți fie de folos.

Vopsește-ți pereții într-o culoare deschisă

Pentru un living în pas cu tendințele, alege o nuanță deschisă pentru pereți, de preferat un bej, crem, gri-argintiu sau bleu.

Culorile închise creează iluzia unui spațiu prea mic, în care sunt prea multe lucruri adunate și care nu îți lasă prea multă libertate de mișcare. În schimb, dacă alegi un ton deschis, vei mări optic livingul, conferindu-i  un aspect aerisit și modern.

Înainte să te apuci de modificări, acoperă obiectele de mobilier și marginile podelei și testează vopseaua pe o mică porțiune. De cele mai multe ori, culoarea pereților iese chiar ca în fotografia de pe ambalaj, motiv pentru care ar fi bine să te asiguri că rezultatul este cel pe care îl dorești.

Schimbă caloriferele

Camerele mari, cum este și livingul, au nevoie de un sistem de încălzire eficient, care să dea randament în tot spațiul. Acesta nu ar trebui să-ți compromită însă planurile în ceea ce privește amenajarea camerei. Caloriferele clasice nu au un design care să arate bine în orice încăpere, așa că propunerea noastră este să încerci o variantă care să corespundă atât criteriilor tehnice, cât și celor estetice.

Caloriferele decorative sunt cea mai sigură opțiune într-o astfel de situație, pentru că au un aspect modern și elegant, dar sunt și performante, având o putere termică mare.

Avantajul acestora este că sunt foarte versatile și pot fi configurate (în funcție de înălțime, adâncime, numărul de elemenți, rândurile de elemenți – pentru camerele foarte mari, există opțiunea unor calorifere cu două rânduri de elemenți) pentru a se monta cu ușurință în orice spațiu, fie că este vorba de locuința personală, de birou sau de un alt loc.

Designul lor arată atât de bine datorită faptului că sunt realizate printr-un proces de sudare cu laser, motiv pentru care componentele se îmbină cu ușurință și au un aspect uniform. În plus, caloriferele decorative sunt disponibile într-o gamă largă de culori, așa că le vei putea alege pe cele care potrivesc cel mai bine cu linia cromatică a livingului.

Alege o temă pentru decor

Pereții sunt proaspăt vopsiți, sistemul de încălzire este pus la punct, acum mai trebuie doar să alegi mobilierul și decorațiunile, astfel încât să creezi un spațiu modern, practic și primitor.

Primul lucru pe care îl ai de făcut este să alegi o temă și să apoi îți amenajezi livingul urmărind particularitățile sale.

De exemplu, designul industrial, un stil foarte popular în zilele noastre, care amintește de aspectul vechilor fabrici sau laboratoare, implică folosirea pieselor din lemn și fier forjat. Mobilierul are un aspect neșlefuit, iar decorul este unul minimalist, cu obiecte rustice și accesorii din sticlă, metal și lemn.

O altă temă interesantă este cea nautică, foarte des întâlnită în spațiile moderne, de la case la restaurante și birouri. Albastrul este culoarea predominantă într-un astfel de loc, completat de tot felul de accesorii din lemn, plasă și pânză, care te duc cu gândul la viața pe mare (vapoare și timone decorative, ancore sau un colac de salvare).

Dacă vrei ca livingul tău să arate foarte cool, probabil cea mai bună alegere e să împrumuți din elementele stilului scandinav: minimalism, mai puține piese de mobilier, dar bine alese, funcționale, decorațiuni în forme geometrice și un echilibru între culorile neutre și cele puternice (galben, fuchsia, verde, albastru).

Bineînțeles, sunt multe alte stiluri de design interior cu care poți jongla: rustic, inspirat de căsuțele vechi de la țară, shabby chic, cu elemente vintage. De asemenea, poți opta pentru stilul bohemian, o temă orientală, care merge mult pe culori aprinse, motive tradiționale și suprapuneri de materiale textile (perne, covoare, pături).

Acestea fiind spuse, mult spor la decorat și amenajat! Poate că acest proces va dura ceva mai mult, însă, la final, cu siguranță va fi o plăcere să stai în livingul tău.

(P) Articol realizat in colaborare cu QuickShop.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
4 motive pentru care trebuie să iei pauze atunci când ai un program foarte încărcat
4 motive pentru care trebuie să iei pauze atunci când ai un program foarte încărcat

De multe ori ai auzit vorba „pauzelor lungi și dese’, însă aproape mai mereu aceasta a fost asociată cu persoanele care nu caută să fie productive, ci mai mult să scape de treabă, pasând responsabilitatea în alte direcții. Până într-un punct este adevărat, însă pauzele sunt necesare mai ales într-un mediu în care volumul de […]

Citeste
Danubius Health Spa Resort Sovata
Un altfel de detox

Știi deja? Cele mai bune remedii pentru sănătate și frumusețe vin din natura. Și ne vindecă lin și complet. Un asftel de medicament miraculos este și nămolul. Bogat în minerale și clorură de sodiu (sare), nămolul are un efect intens antiinflamator. Cum faci să experimentezi și tu un detox cu nămol? O experiență vindecătoare ?

Citeste
Danubius Health Spa Resort Sovata
Power mix: detox, slăbire și saună

Cum stai la capitolul iubire de sine? Atenție și dedicare? Cât de mult muncești? Cât te odihnești? Cât dormi? Cum ai grijă de corpul și de sufletul tău?

Citeste
Cum îți poți transforma livingul într-un spațiu modern și practic
Cum îți poți transforma livingul într-un spațiu modern și practic

Plănuiești de multă vreme să aduci un suflu proaspăt casei tale, iar livingul este principala cameră vizată. Este locul unde se adună familia în momentele de relaxare și spațiul în care îți primești musafirii. Așadar, nu e de mirare că îți dorești să arate cât mai bine, dar și să îmbine utilul cu plăcutul. Așadar, […]

Citeste
Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, în dublă ipostază pe scena Sălii Radio!
Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, în dublă ipostază pe scena Sălii Radio!

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și… dirijor!

Citeste
constantin brancusi
Constantin Brâncuși, sărbătorit de Institutul Cultural Român în 2019

Constantin Brâncuși este celebrat de Institutul Cultural Român pe 19 februarie, ziua nașterii sale, declarată Ziua Brâncuși și zi de sărbătoare naţională a României.

Citeste