Now Reading
Cum te poți motiva să faci mișcare constant

Cum te poți motiva să faci mișcare constant

Așa cum demonstrează nenumărate studii, mișcarea are un efect benefic asupra sănătății și poate preveni apariția unor boli. Experții recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și ideal ar fi să integrezi diverse activități în rutina ta.

Dar de multe ori poate fi greu să găsești timp de exerciții fizice pe lângă muncă, prieteni, familie și alte treburi prin casă. Pentru a profita la maximum de beneficiile mișcării, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care să te ajute să rămâi motivat.

1. Stabilește un program fix de exerciții

Nu lăsa mișcarea la finalul programului, gândindu-te că sigur o să mai ai timp după ce mergi la cumpărături sau după ce faci teme cu copiii. Riști să fii prea obosit după restul activităților ca să mai faci 30 de minute de mișcare.

Ca să te asiguri că nu vei ignora mișcarea în favoarea altor activități, e important să stabilești un program fix în care vei face mișcare, poate fi dimineața înainte de muncă sau de două ori pe săptămână, seara, cum îți convine mai mult.

2. Poartă haine confortabile

Desigur, mișcarea nu va fi tot tot timpul confortabilă, vei simți cum îți pierzi respirația, cum te dor toți mușchii și cum ești pe cale să cedezi. Dar totul va merita la final când vei fi mândru de ce ai reușit să faci.

Dar pentru că va fi greu, trebuie să faci tot ce îți stă în putință ca să te simți mai bine și mai ales să porți haine confortabile, cum sunt treningurile.  Acestea sunt concepute special pentru sport și pentru a-ți oferi libertate de mișcare.

3. Găsește un partener de mișcare

Când îți lipsește motivația, un prieten poate fi imboldul de care ai nevoie ca să ajungi la sală. Găsește unul care să își dorească să facă același tip de mișcare ca tine, va fi distractiv să ai la cine să faci grimase când un exercițiu ți se va părea prea greu.

De asemenea, încercați să vă susțineți unul pe altul, dacă prietenul respectiv spune că nu are chef să meargă la sală azi, insistă și spune-i de ce e important să facă mișcare. În plus, îi poți aminti că și-a luat un angajament și trebuie să se țină de el.

4. Fă diferite tipuri de mișcare

Poate fi plictisitor să citești aceeași carte de mai multe ori sau să trebuiască să te uiți la același film de câteva ori pe săptămână. La fel și cu exercițiile, ca să nu îți pierzi interesul, trebuie să variezi modul de a face mișcare.

Astfel, în cadrul unei luni poți ieși la alergat, la o plimbare în parc sau cu bicicleta și mai poți merge și la yoga sau la sală. În acest fel, vei simți mereu că înveți ceva nou și mișcarea nu va fi ceva plictisitor, pe care trebuie să o faci din obligație.

5. Stabilește un scop pe care să îl urmărești

Scopurile tangibile te ajută să evoluezi și să nu renunți la mișcare. Scopul trebuie să fie realist, dar nu neapărat legat de slăbit, ci poate fi să ai mai multă flexibilitate, sau să alergi o cursă în cadrul unui maraton.

Dacă ultima variantă ți se pare potrivită pentru tine, nu alege din prima o cursă foarte solicitantă, dacă nu ai foarte mult antrenament. Optează în schimb pentru una de început, de 5 kilometri, spre exemplu, pe care o poți alerga cu succes dacă te antrenezi timp de o lună.

Beneficiile mișcării constante sunt multe și pentru a te bucura de ele trebuie să rămâi motivat în fiecare zi. Te pot ajuta prietenii, tipul mișcării, programul fix și chiar hainele pe care le porți, important este să nu renunți.

Sursă foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top