Now Reading
Despre terapia logopedică, până la cel mai mic detaliu, la IACB 2018!

Despre terapia logopedică, până la cel mai mic detaliu, la IACB 2018!

femeia care explica terapia logopedica

Când vorbim despre autism, vorbim inevitabil și despre tulburări ale limbajului pentru ca in autism este afectat limbajul si comunicarea, socializarea dar si comportamentul general al persoanei, in sensul aparitiei unor comportamente stereotipe si autostimulari.

Terapia completă si intensiva, destinată copiilor cu autism trebuie să includă și ore de logopedie alaturi de cele de terapie ABA si socializare. Acesta este motivul pentru care din programul IACB 2018 nu puteau lipsi cei mai buni lectori specializați in logopedie.

Iuliana Baban este psiholog educațional specializat în terapia tulburărilor de limbaj cu experiență de peste 10 ani în crearea și implementarea unor planuri de intervenție personalizată pentru copii cu deficiențe mentale și sindroame asociate sau alte tulburări de dezvoltare.

În cadrul IACB va împărtăși din experiența ei și ne va explica pe larg despre: Terapia tulburărilor de limbaj aplicată pentru persoane cu deficiențe mentale și sindroame asociate/ tulburări de dezvoltare”

De fiecare dată când abordăm aspectele terapiei logopedice ne gândim la fiecare detaliu. Lucrurile mici contează, iar pentru fiecare progres mic se depune un efort mare, susținut zi de zi cu multă răbdare.

Un astfel de detaliu, extrem de important al terapiei logopedice este modul în care respirăm. Anne Marie Hoțoiu si Amalia Lupu ne vor vorbi despre Metode și procedee specifice de corectare a respirației în terapia logopedică”.

Primul cuvânt rostit de cel mic reprezintă un mare succes, o speranță pentru noi toți, atât terapeuți, cât și părinți. Irina Chiriac si Roxana Maria Clinciu sunt  psihologi clinicieni specializati in  logopedie. Roxana a înființat la Brașov Asociația Uite cum cresc” unde se desfășoară programe de terapie și logopedie pentru copii cu autism, întârziere în dezvoltare, tulburări de limbaj de mai bine de 8 ani, si amandoua ne explica pe larg Particularitățile limbajului în autism și intervenția logopedică”.

Când ai șansa de a cunoaște cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea să afli cele mai importante lucruri despre terapia logopedică, știi că ești deja pe drumul cel bun. Practic, ai de câștigat, indiferent dacă participi la IACB 2018 în calitate de părinte sau în calitate de terapeut.

IACB – Internațional Autism Conference Bucharest este cel mai mare eveniment din România dedicat persoanelor cu autism, familiilor lor și profesioniștilor din domeniu. Se desfășoară anual și aduce împreună toate abordările actuale, disponibile la ora actuală în România pentru persoanele cu autism.

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top