Ea creeaza povestile dulci ale companiilor

Transforma povestea, logo-ul si produsele companiilor in deserturi din fructe, vanilie si ciocolata. Alina Sudriu povesteste reteta unui business in crestere de la an la an.

In laboratorul Grace Couture Cakes din Bucuresti, echipa Alinei Sudriu lucreaza la o noua comanda corporate: macarons cu fructe de padure, visine sau trandafir, cupcake-uri cu aroma de menta sau pepene galben, acadele cu martipan, cakepops, mousse cu ciocolata, panacotta cu fructe si tiramisu. De aici, pleaca acele candy baruri care inveselesc si indulcesc orice corporatist care merge la o petrecere in interes de serviciu.

Pentru toate bunatatile, Alina, tanara antreprenoare de 33 ani, studiaza tendintele internationale in domeniul dulciurilor de lux, evenimentele de moda si planifica calatorii in tarile care dau tonul in acest domeniu.
Dupa ce a testat mediul corporatist ca angajata, Alina a avut parte de acea experienta pe care o astepta de mult pentru a se lansa in lumea antreprenoriatului. A cercetat piata dulciurilor cu ocazia nuntii sale si a stiut ca poate sa faca ceva mai mult: un atelier de creatie a dulciurilor la comanda, atat cat vrea clientul, insa totul realizat dupa gustul si personalitatea sa.

In octombrie 2012, dupa concediul de maternitate, a inceput efectiv lucrul in laboratorul Grace Couture Cakes. Businessul a venit ca ceva natural. A pornit cu un singur angajat si cu o gama de retete pe care le-a pus in practica. Dulciurile au iesit bune si a trimis mostre rudelor, prietenilor si oamenilor de incredere din companii.

Asa a aflat ca reteta cea mai inspirata este sa gatesti clientilor ca si cum ai gati sau ai pregati un eveniment pentru tine si familia ta. Dupa o luna de zile, timp in care a testat si a strans parerile oamenilor, a venit si prima comanda cu ocazia sarbatorilor de iarna. Tot atunci a trimis si dulciuri la workshopurile corporate.

 
Dupa 4 ani, se mandreste cu 23 de angajati (cofetari, decoratori, oameni de vanzari) si cu 250 – 300 clienti lunar, inclusiv clientii corporate.

eJobs.ro: Care au fost motivele pentru care ai renuntat la statutul de angajat si ai ales o cariera in antreprenoriat?

Alina Sudriu: Dupa ce am absolvit Academia de Studii Economice, am testat statutul de angajat al unei companii de produse electronice si apoi am lucrat in domeniul consultantei imobiliare. Simteam, insa, nevoia de o schimbare in plan profesional. Imi doream de mult sa fac pasul spre antreprenoriat, stiam ca vreau sa fac ceva in domeniul organizarii de evenimente, dar nu stiam exact ce. Am facut trecerea in mod firesc in 2012, abia atunci cand o nevoie (organizarea propriei nunti), m-a facut sa descopar o nisa unde am stiut ca pot sa fac performanta: furnizarea dulciurilor couture pentru evenimente si serviciile personalizate, de calitate, care sa le insoteasca.

 

eJobs.ro: Care a fost investitia initiala in business?

Alina Sudriu: Investitia initiala in Grace Couture Cakes a fost de 40.000 euro, realizata din fonduri personale, si a fost recuperata in 18 luni. Din 2012, investesc constant in dezvoltarea business-ului.

 

eJobs.ro: Ce ai invatat din businessul Grace Couture Cakes si poti aplica, fara ezitare, si in alte proiecte?

Alina Sudriu: Am invatat, in primul rand, sa nu subestimez investitia intr-un business la inceput de drum – atat din punctul de vedere financiar, cat si al timpului investit si muncii depuse. Am invatat ca atunci cand esti primul pe piata, e nevoie, mai intai, sa o creezi si sa investesti in comunicare onesta, care ajuta la educarea pietei. In plus, mi s-a confirmat ca un produs de calitate, la care adaugi servicii impecabile, este apreciat pe piata din Romania.

 

eJobs.ro: Pe langa pasiune, ce alte ingrediente sunt necesare in business?

Alina Sudriu: Curaj, incredere, determinare, spirit antreprenorial, putere de munca si, de multe ori, rabdare.

 

Citeste mai mult pe eJobs.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
(P) Depresia postpartum
(P) Depresia postpartum

Nașterea unui copil poate declanșa o mulțime de emoții puternice, de la entuziasm și bucurie la frică și anxietate. Dar poate duce și la ceva mult mai extrem – depresia. Cele mai multe mame experimentează „baby blues” după naștere, care de obicei include schimbări de dispoziție, plâns, anxietate și dificultăți de odihnă. „Baby blues” începe […]

Citeste
(P) Secretul descoperirii talentului tău
(P) Secretul descoperirii talentului tău

Pentru a fi considerat talent, este necesar să ai un element particular, pasiune, care îți permite să identifici talentul și să îl diferențiezi de orice altă activitate. Simțind pasiune în timp ce realizezi o activitate,  o poți face cu plăcere și nu din obligație. Plecând de acolo, se generează un cerc în care pasiunea te […]

Citeste
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător:
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

După ce Ministerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, Libertatea continuă să explice cum e posibil un asemenea fenomen.

Citeste
Ea creeaza povestile dulci ale companiilor
Ea creeaza povestile dulci ale companiilor

Transforma povestea, logo-ul si produsele companiilor in deserturi din fructe, vanilie si ciocolata. Alina Sudriu povesteste reteta unui business in crestere de la an la an.

Citeste
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac

A face o mică schimbare de look din când în când are o influență pozitivă asupra felului în care ne simțim și aduce o stare de bine ce nu are nevoie de terapii sofisticate sau de investiții costisitoare. Ori de câte ori ne simțim nesigure, vulnerabile sau nemulțumite de o situație actuală, recurgerea la mici […]

Citeste
(P) Cum ții sub control stresul cotidian
(P) Cum ții sub control stresul cotidian

În ziua de azi, puțini sunt cei care reușesc să rămână pozitivi în orice situație. Este cu atât mai greu cu cât suntem expuși zilnic la factori cauzatori de stres precum locul de muncă, grijile financiare sau lipsa timpului liber. Depinde în mare măsură de personalitatea fiecăruia cum reacționăm în situații critice, însă ne putem […]

Citeste