Now Reading
(P) Exploreaza Sibiul cultural

(P) Exploreaza Sibiul cultural

Revista Psychologies

Sibiul este unul dintre cele mai fermecatoare orase din Romania, devenit si mai popular dupa evenimentele si activitatile din anul 2007, cand a fost Capitala Culturala Europeana, alaturi de orasul Luxemburg, atragand turistii din toate colturile lumii.

Centrul activitatilor culturale

Localitatea din sudul Transilvaniei, traversata de raul Cibin, este unul dintre principalele centre culturale ale tarii, organizandu-se aici cateva dintre cele mai importante festivaluri de teatru si muzica. Astfel, de-a lungul anului vei avea ocazia sa participi la ”F.I.T.S”, Festivalul International de Teatrul de la Sibiu, Festivalul International de Jazz, Festivalul de Arta Medievala sau Transylvania Calling, sau Festivalul International de Muzica Electronica si Arta Contemporana.

Pentru a ramane in acelasi registru, viziteaza Casa Artelor din Sibiu, frumoasa cladire cu opt arcade, ridicata in secolul al-XV-lea si folosita initial pentru gazduirea mai multor macelarii, fiind numita Casa Macelarilor, pentru ca mai tarziu sa fie utilizata ca depozit de cereale si in sfarsit sala de spectacole, pentru ca astazi sa adaposteasca Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA.

 

Complexul muzeal ASTRA

Descopera tot ce vrei sa stii despre Sibiul traditional, viata de altadata a colonistilor sasi, istorie, foclor si etnografie vizitand Complexul National Muzeal ”ASTRA”, care adaposteste mai multe muzee de seama ale orasului.

Cel mai important dintre ele este considerat a fi Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale, aflat la 4 km de Sibiu, pe o suprafata de 993 ha ce include si un frumos lac de 16 ha, un loc splendid in care sa ratacesti ore bune, sa te relaxezi in mijlocul naturii si sa uiti de toate grijile cotidiene.

Celelalte unitati muzeale din complex sunt Muzeul Civilizatiei Transilvane, Muzeul de etnografie si arta populara saseasca ”Emil Sigerus”, deschis in anul 1997, dar si Muzeul de etnografie universala ”Franz Binder”, inaugurat in anul 1993 intr-o cladire din Piata Mica.

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top