Frumusețea va salva lumea

Iuliana Alexa, Gáspár György și Monica Barladeanu

Acestea sunt cuvintele lui Dostoievski. „Frumusețea este o tiranie, spunea altcineva. „Frumusețea e putere, spunea un al treilea. Unde este adevărul? Am discutat despre aceste subiecte frivole și nu prea într-un foarte agreabil eveniment realizat de revista Psychologies, care a avut loc la București Mall Vitan.

Oare ce înseamnă frumusețe azi? De ce social media ne face să alergăm după alte și alte chipuri, și, dacă ceva ni se pare imperfect la propria înfățișare, social media ne dă frisoane de disconfort? Oare de unde vine nevoia aceasta irepresibilă de a fi văzut, iubit și admirat? De ce nu ne putem abține să ne dorim cu ardoare să semănăm cu vedetele zilei? În ce măsură frumusețea fizică ar trebui să ne preocupe? De ce bebelușii de câteva zile privesc mai mult o față simetrică și frumoasă și întorc privirea de la un hip asimetric și mai urât?

Oare nevoia de a vedea frumusețe este ceva înnăscut? Cum ne putem oare câștiga stima de sine dacă fizicul nu concurează la construirea ei? Cum se face că există oameni care nu arată nici pe departe perfect, dar au o stimă de sine mare cât casa? Și nu au nicio problemă în a se face iubiți și acceptați?

public la eveniment psychologies de la bucuresti mall

De ce alții, frumoși rupți din soare, nu se simt deloc bine în pielea lor? De ce Instagram ne face să fugim de imaginea noastră de dimineața, cu cearcăne și riduri? Cum e să fii vedetă și toată lumea să se oprească la felul cum arăți? E adevărat că frumusețea vine din interior?

La evenimentul organizat de Psychologies la București Mall Vitan au participat, alături de redactorul-șef al revistei Psychologies, Iuliana Alexa, Gáspár György, psihoterapeut, psiholog clinician, și Monica Bârlădeanu, una din cele mai frumoase femei din România și vedetă Pro TV.

Monica a vorbit din perspectiva ei, de actriță și de om de televiziune, despre presiunea de a arăta într-un fel anume la care femeile de azi sunt supuse.

monica barladeanu, alaturi de Iuliana Alexa, Gáspár György

Gaspar a vorbit despre cei care vin la el în cabinet cu complexe fizice, dar care ascund o nevoie mai profundă, cea de a fi văzuți și iubiți așa cum sunt, cu toate imprefecțiunile lor…

„Am vrut acum câțiva ani să fac un interviu cu domnul Andrei Pleșu pe tema canoanelor de frumuseșe fizică, despre femei, bărbați și ce mai este considerat astăzi frumos. Ei bine, domnul Pleșu a declinat invitația, spunând că e prea complex pentru el, a povestit Iuliana Alexa, redactor-șef Psychologies.

eveniment psychologies la bucuresti mall

„Și nu cred că era cochetărie, pur și simplu un gânditor și un mare stilist ca el știe că este un subiect foarte complex.  Ei, și dacă domnul Pleșu nu se simte capabil să definească frumusețea, cu ce suntem noi mai în temă? Nu contează, ideea este să ne adresăm întrebările corecte și bune, pentru că abia aici stă premisa evoluției personale.

Comentează și tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
Iuliana Alexa, Gáspár György și Monica Barladeanu
Frumusețea va salva lumea

Acestea sunt cuvintele lui Dostoievski. „Frumusețea este o tiranie“, spunea altcineva. „Frumusețea e putere“, spunea un al treilea. Unde este adevărul? Am discutat despre aceste subiecte frivole și nu prea într-un foarte agreabil eveniment realizat de revista Psychologies, care a avut loc la București Mall Vitan.

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?

Tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 35-40 de ani. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, in 2015, peste 5% dintre nasteri au loc dupa varsta de 40 de ani. In plus, sarcinile tardive sunt adesea la primul copil. Afla care sunt consecintele si cum pot fi prevenite riscurile astfel incat sa te […]

Citeste