Now Reading
Horia Tecău și UNICEF, vizită la familiile din Bacău

Horia Tecău și UNICEF, vizită la familiile din Bacău

vizita unicef si horia tecau in bacau

Horia Tecău și UNICEF, vizită la familiile din Bacău care beneficiază de programele sociale. Acolo unde s-a intervenit, situația copiilor care riscau să abandoneze școala sau să fie separați de părinți s-a îmbunătățit considerabil.

Ambasador Național pentru UNICEF în România, Horia Tecău, va merge împreună cu membrii UNICEF și Aurora, software-ul care îi ajută pe profesioniștii locali să sprijine copiii vulnerabili și familiile lor, să vizite persoanele din județul Bacău care beneficiază de serviciile sociale, pentru a vedea schimbările ce s-au petrecut în decurs de un an.

Motoseni și Rachitoasa sunt două din cele 45 de comunități unde UNICEF pilotează modelul Servicii Comunitare pentru Copii cu cei doi piloni: Pachetul Educație Incluzivă de Calitate șPachetul Minim de Servicii încă din anul 2014.

În comunitățile în care UNICEF a intervenit alături de partenerii lor, numărul copiilor la risc de abandon școlar a scăzut semnificativ, marea majoritate a copiilor care nu erau înscriși pe lista unui medic de familie beneficiază azi de aceste servicii medicale, iar toți copiii identificați ca fiind la risc de separare trăiesc în continuare alături de familia lor care beneficiază de serviciile de suport necesare.

Mai multe detalii despre pachetului Educație Incluzivă de Calitate găsiți aici, iar despre Pachetul Minim de Servicii aici.

Sursă foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top