Now Reading
Ivatherm contribuie la depistarea precoce a cancerului de piele

Ivatherm contribuie la depistarea precoce a cancerului de piele

Revista Psychologies

Ivatherm, primul si singurul producator roman de dermatocosmetice cu apa termala Herculane, lanseaza campania de responsabilitare sociala pentru strangerea de fonduri destinate dotarii sectiei de dermatologie a Spitalului Elias din Bucuresti cu aparatura necesara depistarii cancerului de piele. Astfel 2 lei din pretul fiecarui produs Ivatherm pentru protectie solara vandut in lunile mai, iunie, iulie, august in farmacii si magazinul sau on-line vor fi colectati in acest scop. Campania se bucura de sustinerea Societatii Romane de Dermatologie.

Este stiut faptul ca mai mult de 90% din tipurile de cancer de piele sunt cauzate de expunerea la soare fara protectie adecvata. Melanomul, care se poate dezvolta sub forma unei simple alunite, este cel mai agresiv tip de cancer. Incidenta melanoamelor a crescut de 4 ori in Romania, in ultimele trei decenii. Cancerul de piele ucide in fiecare an peste un milion de oameni in intreaga lume. Diagnosticat la timp, sansele de vindecare sunt aproape de suta la suta.

“Examinarea alunitelor presupune folosirea unui instrument cu lupa care foloseste o lumina speciala ce permite ca medicul sa le observe pigmentul. Prin contributia companiei Ivatherm si implicit a pacientilor de farmacie, se va realiza dotarea sectiei de dermatologie cu instrumentele necesare depistarii cat mai timpurii a melanoamelor. Atragem atentia asupra necesitatii verificarii periodice a alunitelor, mai ales a acelora care au suferit modificari recente de culoare si forma. In tara noastra, cancerul de piele se depisteaza tarziu, iar incidenta melanomului a crescut. SRD a facut recomandarea ca produsele cu factor de protectie solara sa fie incluse pe lista medicamentelor compensate”, declara Prof. Dr. Calin Giurcaneanu, Presedintele Societatii Romane de Dermatologie.

Cancerul de piele a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Soarele ataca pielea indiferent daca este iarna sau vara, dupa cum afirma dermatologii.

„Prin aceasta campanie, ne dorim sa atragem atentia asupra respectarii recomandarilor medicilor dermatologi in privinta expunerii la soare si folosirea cremelor cu factor de protectie solara. Pielea nu uita nicio raza de soare. Ea cumuleaza in timp efectele razelor UV. Cu sprijinul consumatorilor produselor Ivatherm dorim sa contribuim la depistarea precoce a cancerului de piele, pentru sanse maxime de vindecare”, spune Rucsandra Hurezeanu, Fondatoarea si Directorul general Ivatherm.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top