Now Reading
Jurnal de fapte bune: „Vreau sa fiu numarul 1, ca Nadia!”

Jurnal de fapte bune: „Vreau sa fiu numarul 1, ca Nadia!”

Revista Psychologies

La 9 ani, respira, traieste si viseaza doar gimnastica. Vrea sa devina o mare campioana, „numarul 1”, asa cum a fost Nadia Comaneci. Iar pentru asta, vegheata de mama ei, munceste cat e ziua de mare pentru ca, într-o zi, dorinta de azi sa devina realitate. Este vorba de Miruna Cazan, o fetita care se numara printre cele mai promitatoare talente ale gimnasticii romanesti, fapt pentru care a devenit si noul caz in campania Jurnal de fapte bune.

„Spune-mi, Nadia, cum ai facut sa fii cea mai buna, sa iei 10? Vreau si eu sa ajung ca tine!”. Miruna priveste papusa Nadia, primita drept premiu dupa medaliile cucerite la Cupa Nadia Comaneci, desfasurata in aceasta primavara, ce nu poate fi atinsa de nimeni altcineva decat de ea, repetand aceste intrebari de fiecare data. E un pui de om, abia saltata peste 1,23 metri inaltime si 25 de kilograme, dar cu vointa adunata a multor oameni mri la un loc.

„Facea exercitii prin curte de cand abia invata sa mearga”, povesteste mamica Mirunei, ce-si creste cei doi copii fara sot, dar ajutata de propria familie. „La nici 2 ani, facea spagatul, „sfoara”, iar din fundul curtii pana la gardul din fata, venea doar facand roata. Bordura trotuarului ii era barna, care si astazi este aparatul ei preferat”, continua ea marturisirea privindu-si cu duiosie fetita.

Dupa Olimpiada din 2012 de la Londra, urmarind-o mai ales pe favorita ei, Larisa Iordache, „Miru”, asa cum i se spune acasa, a inceput sa planga spunand ca ea vrea neaparat sa faca gimnastica. Asa a ajuns la CS Dinamo, unde e pregatita de antrenorii Anca Draghici si Dan Potra. A progresat fantastic, ajungand sa poata concura cu fetite chiar si cu doi ani mai mari decat ea. Si poate sa le si invinga.

La ultimele campionate nationale, cele din luna mai, a castigat 3 medalii de aur si una de argint. Culmea, n-a fost pe podium chiar la barna, unde un arbitru nu a fost de acord cu abordarea ei, desi altii au considerat ca a avut evolutia cea mai buna. Dar barna ramane oricum preferata ei, alaturi de paralelele inegale.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top