Now Reading
Medalie dupa medalie, in ritm de samba

Medalie dupa medalie, in ritm de samba

Revista Psychologies

Maria Mihalache, a sasea bursiera a Jurnalului de fapte bune, este considerata unul dintre cele mai promitatoare talente din dansul sportiv, fiind, la doar opt ani, multipla campioana a Romaniei. Pe langa satisfactiile aduse tinerei sale familii, talentul exceptional al Mariei presupune insa si cheltuieli uriase.

Mana stanga strapunge aerul ca o floreta, trupul micut se incordeaza, picioarele se tensioneaza, iar Maria pare a zvacni ca o sageata pornita dintr-un arc invizibil.

De fapt, se pregateste sa isi arate arsenalul de dansuri, fie ca e vorba de rumba, de samba, de cha cha sau sau jive ori de cele din sectiunea “standard”, adica vals lent, vals vienez sau tango.

Fetita cu multa energie se pregateste la Scoala de Dans a cunoscutului dansator si coregraf Mihai Petre, fiind considerata unul dintre cele mai mari talente ale acestui tip aparte de sport imbinat cu arta.

De altfel, Maria, impreuna cu partenerul ei de concurs, Eduard, este multipla campioana a tarii la categoria ei de varsta, 6-9 ani, si abia s-a intors de la Timisoara cu un nou titlu cucerit la Campionatul National de 10 dansuri.

Pentru ea, totul graviteaza in jurul acestei pasiuni, pe care si-a descoperit- o la cinci ani, cand mamica i-a aratat un filmulet cu doi copii dansand.

De atunci, aproape zi de zi, de la sapte dimineata, pana tarziu, spre miezul noptii, Maria merge la scoala normala, unde invata foarte bine, apoi are antrenamente cate 3-4 ore, dar are grija sa isi faca si temele de scolarita in clasa a II-a.

Adesea, weekendurile sunt dedicate concursurilor de dans, rezultatele umplandu- i camera de trofee si de medalii. Cel mai mult ii place samba, in care simte ca se regaseste.

Citeste articolul complet AICI

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top