Now Reading
Muschetarul cu ambitii olimpice

Muschetarul cu ambitii olimpice

Revista Psychologies

David Statie este cel de-al optulea bursier al campaniei Jurnal de fapte bune. La 13 ani, are numeroase premii si trofee cucerite la competitiile de scrima, iar visul lui este sa ajunga, intr-o zi, campion mondial si, poate, olimpic.

“En garde! Pret! Allez!”. David se concentreaza, ataca suprinzator si face ultima tusa a asaltului final. A invins! E campion olimpic!… Zi de zi, odata cu ivirea zorilor, visul baiatului de 13 ani e intrerupt de glasul mamei: “David, trezirea! Trebuie sa mergi la scoala!”.

Caci David nu e numai multiplu laureat al campionatelor si concursurilor nationale, dar si al unor turnee internationale de scrima, ci si unul dintre cei mai buni elevi din clasa lui, pasionat de istorie si calculatoare.

Nicicand nu i se lumineaza insa privirea ca atunci cand vorbeste despre scrima si, mai precis, despre spada, “arma” in care s-a specializat de patru ani incoace. Avea doar sase ani cand a vazut un fluturas ce facea reclama scrimei in cadrul unui club sportiv. Pe vremea aceea, visa sa devina un mare star al fotbalului, ca Messi, tot la Barcelona. Dar mama a insistat pentru scrima.

Si ceva l-a fascinat la acest sport nu asa de cunoscut de publicul larg, in ciuda rezultatelor excelente obtinute de-a lungul timpului, individual, dar si la echipe, de reprezentantii Romaniei. “Imi place rapiditatea acestui sport”, spune David fara sa ezite. Pasiunea si munca necontenita au dat rezultate pe masura, baiatul fiind deja multiplu laureat al diverselor campionate nationale si internationale.

 

Citeste intregul articol AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top