„O zi fericită e o zi în care duc la capăt tot ce am de făcut”. Un îndumător în yoga îți spune ce-l mulțumește în propria viață

Text: Andreea Vasile

Când s-a întors în România pentru o simplă vacanță în urmă cu doi ani, Rezan a știut că e timpul să rămână din nou aici și să împărtășească cu oamenii pasiunea lui pentru yoga prin intermediul proiectului Bodhi. Spune despre sine că e îndrumător în această disciplină, nu instructor, pentru că, de fapt, el ajută fiecare om să se descopere pe sine. Am vorbit cu Rezan despre ce înseamnă să trăiești în spiritul yoga și cum pasiunea lui s-a transformat în meserie: aceea de a fi alături de oameni.

De ce îți place meseria pe care o faci?

Pentru că e vorba despre emoție, zâmbete, regăsire. Împărtășesc cu ceilalți ceea ce știu. Și am un program flexibil (râde).

Când te-ai bucurat ultima dată de munca ta?

Când o persoană care vine frecvent la cursurile mele și care avea probleme cu partea lombară până într-acolo încât să nu se poată încheia la șireturi, după nici două luni de zile de practică, a reușit să facă din nou asta fără efort. O altă persoană cu atacuri de panică și anxietate, prin conștientizarea respirației și exerciții de respirație, a reușit să treacă mai bine peste acea perioadă, iar acum acele momente de anxietate sunt mai rare.

Cum arată pentru tine o zi #HappyLaJob?

Este o zi în care, după meditația și practica mea de dimineață, deschid mailul și telefonul și nu e niciun mail sau mesaje la care trebuie să răspund, luându-mi astfel din timpul de practică și studiu (râde). Este o zi în care mă trezesc și știu că oamenii apropiați sunt bine. În care, în drum spre studio, iau fructele din piață, de la aceeași doamnă. Când ajung la studio și pur și simplu mă așez pe saltea, aștept oamenii să apară și după cele 90 de minute de practică, lumina de pe chipul lor e schimbată. Apoi ajung acasă și, înainte să mă culc, sunt recunoscător pentru tot ce s-a întâmplat în ziua respectivă. Deci o zi fericită nu e o zi în care totul trebuie să iasă bine. O zi fericită e o zi în care evenimentele, de orice natură sunt ele, sunt scoase la capăt.

În ce fel te relaxezi după o zi de muncă?

Ziua la mine începe la 5.00 dimineața și e împărțită, deci, în mai multe etape. După prima parte a zilei, când am clase, merg în parc și umblu desculț pe iarbă, apoi fie citesc o oră, până la prânz, fie pur și simplu stau. Relaxarea pentru mine e momentul în care știu că n-am nimic de făcut, am program liber. Și, deși pare ciudat, îmi place să am o zi pe săptămână în care să nu fac nimic, această zi de repaos e o reîncărcare pentru că mănânc, mă odihnesc, meditez.

Care a fost cel mai fericit moment profesional?

Mi-e greu să spun doar unul, așa că aș zice sfârșitul fiecărei clase de yoga, după postura Savasana, când oamenii se ridică relaxați de pe saltea. Apoi, îmbrățișările de la finalul fiecărui retreat sau tabără de yoga, când fiecare om pleacă pe drumul lui, dar rămâne energia împărtășită.

 

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Apa Termală Herculane. Calmează şi decongestionează pielea sensibilă
Apa Termală Herculane. Calmează şi decongestionează pielea sensibilă

Apa Termală Herculane este originală, unică şi imposibil de reprodus. […]

Citeste
gabor mate portret
Dr. Gabor Maté, celebrul specialist în adicții, vine în premieră la București, la invitația Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei

Unul dintre cei mai apreciați specialiști în studiul adicțiilor și tratarea traumelor, Dr. Gabor Maté, se va afla la București pe 2 și 3 octombrie 2018. Dr. Maté vine la București la invitația Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), unde va susține pentru prima oară o conferință despre dependențe și mecanismul acestora, precum și despre fenomenul care se află în spatele lor: trauma și legătura dintre aceasta și boli.

Citeste
Gerlinéa Program Slabire
Visul unei luni de toamnă

De câte ori nu ai visat la o pastilă sau o licoare miraculoasă, care să te ajute să slăbești într-o lună cât alții într-un an? Să-ți subțieze talia, sănătos și ușor? Să te ajute să scapi de colăceii de grăsime, fără înfometare? Și de burtică, fără zeci de abdomene, zilnic? Ei bine, ea există în suplimentele Gerlinéa.

Citeste
Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar, la Londra
Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar, la Londra

„Regata Marii Unirii – Flotila România Centenar” este primul mare eveniment al toamnei derulat la Londra de Institutul Cultural Român, în zilele de 8 și 9 septembrie, proiect ce face parte din amplul program de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Citeste
Școlari deștepți, părinți înțelepți
Școlari deștepți, părinți înțelepți

Cum pot copiii să se adapteze mai bine ritmului școlar? […]

Citeste