Now Reading
(P) Cum alegi o vopsea de păr care să ți se potrivească?

(P) Cum alegi o vopsea de păr care să ți se potrivească?

Din când în când simțim nevoia de o schimbare, iar una dintre cele mai accesibile schimbări este culoarea părului.

Atunci când vrei o schimbare de look, primul impuls care îți vine în minte este să dai fuga la salonul de coafură pentru a te vopsi.

Știi desigur că poți apela și la varianta în care te poți vopsi singură acasă – mult mai eficientă din punctul de vedere a costurilor. Având în vedere multitudinea de produse existente în comerțul online, alegerea unei vopsele de calitate se dovedește a fi o misiune dificilă.

Mai mult decât atât, procesul de selecție a culorii este unul ușor la prima vedere, însă dacă nu ții cont de recomandările specialiștilor poți face o alegere greșită.

Experții Gerocossen îți prezintă câteva trucuri pe care le poți urma dacă vrei să te asiguri că alegi o vopsea de păr care să ți se potrivească.

În cadrul procesului de selecție a culorii părului va trebui să ții cont de anumite aspecte:

  • În funcție de vestimentație

Dacă îți place să porți culori precum roșu, portocaliu, olive atunci poți opta pentru nuanțe calde de blond auriu, blond roze, arămiuri de piersică.

Dacă preferi să porți roșul rece, fuchsia, negru, albastru, verdele pin atunci pentru tine ar putea fi potrivite nuanțe reci cum ar fi: blond argintiu, castaniu cenușiu, negru.

Dacă îți plac culorile violet sau gri grafit poți adopta un blond bej, ciocolatiu sau mahon.

  • În funcție de ten

Dacă tenul tău are o tonalitate galbenă – se recomandă culorile calde precum: arămiu, blond cald piersică, castaniu;

Dacă tenul tău are o tonalitate roz – sunt indicate culorile reci precum: blond cenușiu, castaniu cenușiu.

Vopsea pentru păr negru

Dacă ai un ten alb cu ochii negrii, căprui închis sau albaștri se recomandă să optezi pentru o vopsea de păr de culoare neagră. Însă, ai grijă că negrul evidențiază toate imperfecțiunile feței, ceea ce înseamnă că ar trebui să eviți să porți această nuanță. Mai mult decât atât, negrul maturizează, așadar este indicat ca după împlinirea unei anumite vârste să nu alegi o vopsea de păr cu această culoare.

Negrul este o culoare care nu se potrivește oricui, tocmai de aceea trebuie să te gândești de două ori înainte de a alege o vopsea de păr de culoare neagră.

Multe femei aleg negrul din comoditate sau pentru că le stă bine cu această nuanță, însă cert este că atunci când se plictisesc de ea, le vine foarte dificil să o schimbe, fiind o transformare destul de complicată.

Vopsea pentru păr roșu

De regulă, această culoare se potrivește unei personalități puternice căreia îi place să se afle în centrul atenției. Un ten alb, ușor neutru i se potrivește o nuanță de roșu violet rece, iar unui ten cald i se potrivește, mai degrabă, un roșu arămiu piersică.

Vopsea pentru păr castaniu

Cei care au tenul mai rece pot apela la o tonalitate mai rece sau mai închisă, mai spre violet. Iar mahonul, castaniul arămiu sunt nuanțe care se potrivesc de minune cu cei care au tenul cald.

Există o sumedenie de combinații care se pot face – de la albastru, verde, violet până la un blond rece grafit. Multe persoane preferă să își pună în valoare linia tunsorii alegând o culoare de bază castanie cu accente albastre.

Vopsea pentru păr blond

Blondul necesită un proces de decolorare, vopsiri intense și este o culoare greu de întreținut. De asemenea, este greu să ajungi până ajungi la nuanța potrivită.

Dacă tenul are o tonalitate mai rece, se recomandă un blond argintiu, cenușiu, perlat. În schimb, tonalitatea caldă a tenului necesită un blond bej auriu, piersică sau roze.

Optează pentru diferite accente în funcție de lungimea părului

  • În cazul unui păr lung cu diferențe de lungime și mișcare, putem alege anumite tonalități de arămiu, auriu, roze iar în felul acesta ne vom bucura de un joc de lumini.
  • În cazul unui păr mai scurt, culorile devin mai puternice, cu accente mai intense.
  • Bobul poate fi pus în valoare prin intermediul accentelor de grafit, albastru marin.

Gerocossen – o companie cu tradiție în industria cosmeticelor naturale

Dedicată dezvoltării și cercetării continue pentru a oferi produse de calitate cu ingrediente naturale, compania Gerocossen și-a construit un renume în branșă, fiind recunoscută și pe plan internațional în țări precum Italia, Republica Moldova, Ungaria, Iraq, Qatar, Maroc.

Din portofoliul său fac parte atât produse de calitate destinate îngrijirii corpului și a tenului, cât și produse de îngrijire a părului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top