(P) Răsfață-te! 5 moduri simple pentru a investi în propria fericire

Fericirea nu depinde de ceea ce fac sau nu oamenii din jurul nostru, de ceea ce avem sau nu, fericirea este despre modul în care gândim sau trăim.

Ne lăsăm adesea cuprinși de task-urile de la job până seara târziu, cădem pradă cotidianului monoton și avem prea rar inițiativa de a pune pe lista de priorități un city break, un curs de dezvoltare personală. Ne privăm de la micile plăceri pe motiv că nu avem bani sau timp.

Învață să te pui mai mult pe primul loc. Dacă îți dorești cu adevărat ceva, se poate; trebuie într-adevăr să existe dorință.

Când piedica pare să fie dată de bani, un credit cu buletinul este o soluție simplă și rapidă să prinzi oferta de preț pentru biletul de avion. Faci cererea exclusiv online, iar banii îți intră imediat în cont.

Fă-ți mai mult curaj! Vezi mai jos în ce ar trebui să investești pentru starea ta de bine și fericire.

1. Oferă prioritate stării de bine

 

Sănătatea și energia sunt principale. Consumă alimentele potrivite. Sucuri naturale, preparate alese pe sprânceană, încearcă să nu faci rabat la calitate. Poți investi într-un curs de dans sau să îți faci abonament la sală. Ce spui de un antrenor personal?

Ai grijă să nu te culci la ore târzii, iar dimineața nu uita ca prima dată când te trezești să zâmbești.

2. Încearcă ceva nou

Acceptă provocarea de a încerca ceva nou cu fiecare ocazie pe care o primești. De asemenea, poți să îți creezi tu circumstanțele favorabile.

Înscrie-te la un curs pe care ți-l dorești, fie că este vorba de design interior, make-up, Adobe Photoshop, Excel, așadar să-ți aducă satisfacție.

Încearcă o mâncare nouă într-un restaurant select sau alege să faci o excursie într-o țară îndepărtată.

3. Acordă-ți momente exclusiv pentru tine

Este un lucru știut că de cele mai multe ori ne simțim acaparați de treburile de la job și de cele casnice. Odată terminat programul de lucru la serviciu mergem la cumpărături, ajungem acasă unde încep noi dereticări – puțină ordine, gătit.

Sfatul este să îți rezervi pe cât de mult posibil momente pentru tine, 30 de minute în fiecare zi pentru a face exact ceea ce ai chef. Nu face absolut nimic în acel interval dacă asta îți dorești. Tu decizi! Citește, vezi un serial, sună o cunoștință, orice te face pe tine să te simți bine.

4. Sărbătorește realizările

Fericirea poate veni atât din realizări simple, cât și din marile schimbări ale vieții. Important este să îți recunoști realizările și să continui să visezi la cele noi. Foarte important, sărbătorește inclusiv micile realizări, fie că ai obținut un salariu mai bun sau că ai ajuns în orașul pe care visai de mult să îl vizitezi.

Continuă să stabilești obiective și să faci planuri pentru atingerea lor. Îndeplinirea noilor obiective te va motiva și mai mult în dezvoltarea ta.

5. Împărtășește starea de bine

Arată-ți dragostea față de oamenii care te înconjoară, familie, prieteni. Fii vocea pozitivă și optimistă. Oferă-le din timpul tău pentru a-i asculta, pentru a-i încuraja, pentru a le împărtăși din cunoștințele și experiențele tale.

De asemenea, în general tratează oamenii la fel cum vrei să fii și tu tratat. Dacă poți face ziua cuiva mai fericită, nu te da înlături. De multe ori un zâmbet este tot ceea ce trebuie.

Uită de pretexte și savurează din plin fiecare zi! Tu ești responsabil pentru starea de fericire. Nu lăsa scuze precum banii sau timpul limitat să îți schimbe acțiunile. Există rezolvări. Un credit rapid îl soliciți online, pe baza buletinului și rambursezi banii la data dorită de tine, când iei salariu. Ai nevoie de zile de concediu, dar ți se pare că este cu neputință dat fiind perioada aglomerată? Adresează o întrebare, expune-le dorința ta celor de la serviciu. Este important să te exprimi și ai să vezi că și rezolvarea va sosi mai repede decât crezi. Succes!

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
(P) Depresia postpartum
(P) Depresia postpartum

Nașterea unui copil poate declanșa o mulțime de emoții puternice, de la entuziasm și bucurie la frică și anxietate. Dar poate duce și la ceva mult mai extrem – depresia. Cele mai multe mame experimentează „baby blues” după naștere, care de obicei include schimbări de dispoziție, plâns, anxietate și dificultăți de odihnă. „Baby blues” începe […]

Citeste
(P) Secretul descoperirii talentului tău
(P) Secretul descoperirii talentului tău

Pentru a fi considerat talent, este necesar să ai un element particular, pasiune, care îți permite să identifici talentul și să îl diferențiezi de orice altă activitate. Simțind pasiune în timp ce realizezi o activitate,  o poți face cu plăcere și nu din obligație. Plecând de acolo, se generează un cerc în care pasiunea te […]

Citeste
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător:
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

După ce Ministerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, Libertatea continuă să explice cum e posibil un asemenea fenomen.

Citeste
(P) Răsfață-te! 5 moduri simple pentru a investi în propria fericire
(P) Răsfață-te! 5 moduri simple pentru a investi în propria fericire

Fericirea nu depinde de ceea ce fac sau nu oamenii din jurul nostru, de ceea ce avem sau nu, fericirea este despre modul în care gândim sau trăim. Ne lăsăm adesea cuprinși de task-urile de la job până seara târziu, cădem pradă cotidianului monoton și avem prea rar inițiativa de a pune pe lista de […]

Citeste
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac

A face o mică schimbare de look din când în când are o influență pozitivă asupra felului în care ne simțim și aduce o stare de bine ce nu are nevoie de terapii sofisticate sau de investiții costisitoare. Ori de câte ori ne simțim nesigure, vulnerabile sau nemulțumite de o situație actuală, recurgerea la mici […]

Citeste
(P) Cum ții sub control stresul cotidian
(P) Cum ții sub control stresul cotidian

În ziua de azi, puțini sunt cei care reușesc să rămână pozitivi în orice situație. Este cu atât mai greu cu cât suntem expuși zilnic la factori cauzatori de stres precum locul de muncă, grijile financiare sau lipsa timpului liber. Depinde în mare măsură de personalitatea fiecăruia cum reacționăm în situații critice, însă ne putem […]

Citeste