Now Reading
Peste 50% dintre români se așteaptă la o mărire de salariu în 2017

Peste 50% dintre români se așteaptă la o mărire de salariu în 2017

eJobs a întrebat angajații români ce așteptări au ei de la piața muncii în 2017. Iată câți sunt mulțumiți de actualul loc de muncă și ce i-ar determina să plece.

 

Românii sunt optimiști cu privire la situația lor profesională în 2017, așteptându-se la o schimbare în carieră sau la creșteri salariale, arată studiul realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 ianuarie – 17 februarie 2017, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.350 angajați.

Astfel, 52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în următoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-și schimbe locul de muncă anul acesta, aspirând la o situație profesională mai bună și la venituri mai mari.

Optimismul vine pe fondul evoluției pozitive a pieței muncii în 2016, atât din punctul de vedere al numărului de locuri de muncă, cât și al salariilor.

 

1 din 2 angajați se așteaptă la creșterea numărului de locuri de muncă în 2017

Aproape jumătate (47%) dintre români cred că numărul locurilor de muncă va crește în următoarele 12 luni, arată studiul eJobs.

Un procent semnificativ dintre respondenți (69%) consideră că cererea angajatorilor va fi în special pentru forță de muncă specializată.

În ceea ce privește ușurința cu care ar putea să-și găsească un job, bărbații sunt mai încrezători decât femeile – 52% dintre bărbați cred că le va fi ușor să-și găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu.

Studenții și tinerii sunt cei mai optimiști că-și vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu ușurință.

 

Citește mai multe aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top