Now Reading
Power mix: detox, slăbire și saună

Power mix: detox, slăbire și saună

femeie care tine in gura un sapun pe care scrie detox

Cum stai la capitolul iubire de sine? Atenție și dedicare? Cât de mult muncești? Cât te odihnești? Cât dormi? Cum ai grijă de corpul și de sufletul tău?

Știi ce cale ai de urmat? Te-ai gândit vreodată la un detox?  La un regim de purificare?  Dacă ți-ar plăcea să încerci, dar nu știi exact ce ai de făcut, iată câteva sfaturi de calitate de la dr Suzana Pretorian, medic balneolog la Danubius Health Spa Resort Sovata.

”Toxinele ne împiedică să slăbim și să putem elimina kilogramele în plus eficient.” De ce? Răspunsul e simplu. Principalul mecanism prin care organismul se apără de toxine este în primul rând producerea de țesut gras cu care le izolează.

Ce înseamnă “toxine” și cum se traduce această noțiune în mod concret?

  • Alimente procesate, conservate, hipercalorice-non nutritive (ulei, făinuri, orice dulce rafinat în afară de fructe întregi proaspete, alimente naturale supraprelucrate termic). Nutrienții sunt vitaminele, mineralele, enzimele, substanțele fitochimice – existente predominant în alimente vegetale neprelucrate termic.
  • Stimulentele – cofeina, alcool, tutun
  • Medicamentele și suplimentele (conțin conservanți)
  • Cosmeticele (conțin conservanți)
  • Poluarea aerului, apei, respectiv electromagnetică (telefon mobil, calculator, TV, tot ce este introdus în priză)
  • Somn insuficient
  • Emoțiile negative – furie, frică, tristețe, presiunile psihologice – toate acestea cresc aciditatea corpului și produc blocaje energetice.

Dacă ești o femeie sau o persoană care muncește (timp limitat), toxinele pot fi eliminate astfel:

– Consumă  alimente vii, deloc sau puțin prelucrate termic, predominant vegetale (salate, legume, leguminoase, fructe, semințe, nuci)

– Redu cantiatea de carne și alimente de origine animală

– Rezumă-te la două –trei mese pe zi, fără să ciugulești între mese

de preferat organice

– Ferește-te de stimulente – cafea, energizante, băuturi acidulate –  ele scad drastic nivelul de energie, dau doar o falsă senzație de înviorare)

– Bea multă apa de calitate înaltă, cca 2,5 litri/zi (apă de izvor, apă ionizată negativ – obtinuță de exemplu cu filtru SDK-501 Enagic). Dacă nu ai cum să folosești un astfel de aparat, optează pentru apă plată cu pH în jur de 7,5 și densitate minerală cât mai scăzută (de exemplu, calciu sub 50mEq/l) sau apă filtrată cu ajutorulu unui aparat cu osmoză inversă (care însă este încărcată pozitiv, și prin urmare nu are puterea detoxifiantă și regeneratoare a apei de izvor sau a celei încărcate negativ)

– Hidratează-te cu apă simplă sau sucuri de legume

– Nu ține telefonul mobil aproape de corp, mai ales de zona inimii. Explicația? Iradierea indusă scade energia, procesele de detoxifiere și regenerare ale corpului

– Culcă-te devreme ! Cu cât mai devreme înainte de ora 12.00. Somnul de calitate (orele dormite înaintea miezului nopții) este cel mai eficient mecanism fizic de detoxifiere și regenerare. Să nu existe nicio sursă de poluare electromagnetică (mai ales în prize sau în funcțiune în camera în care dormim), respectiv nicio sursă de lumina (lumina albastră sau albă blochează eliberarea melatoninei – hormonul tinereții – în timpul somnului)

– Stai minim 30 minute pe zi în natură

– Înoată sau alege să faci o drumeție o data la două săptămâni

– Fă 10 minute de stretching ( întinderi) dimineața, după trezire.

– Înainte de o nouă zi de muncă, dedică-ți 10 minute. 10 minute de relaxare a minții (contact spiritual – meditație, rugăciune).

– Detoxifiază-te cu ajutorul saunei. La Danubius Health Spa Resort, poți alege între sauna finlandeză, cea cu aburi, infrasauna și aromasauna. Toate acestea îți vor stimula sistemul imunitar și vor avea grija să faci față noilor provocări.

Mai multe informații găsiți AICI.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top