Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine

Dacă ești în căutarea unor remedii naturale împotriva oboselii, ai putea începe cu plantele folosite în medicina chineză tradițională, care au și alte beneficii pentru organism.

Ginsengul

Ginsengul este o plantă perenă originară din China, dar cultivată și în alte părți ale lumii (Peninsula Coreeană, Vietnam, Statele Unite, Canada, Rusia), cunoscută pentru rădăcina sa, care este asemănătoare ca formă cu corpul uman.

Rădăcina de ginseng este folosită de secole în medicina chineză, pentru calitățile sale revigorante. Ginsengul înlătură oboseala, lucru demonstrat de unele studii, și îmbunătățește memoria, astfel că ceaiul de ginseng poate fi un bun înlocuitor pentru cafea sau alte băuturi energizante. În China, Coreea și Vietnam, rădăcina de ginseng este folosită mult și în bucătărie, ca ingredient pentru supele de pui.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este o specie de arbore cu o origine foarte veche, ultimul reprezentant al unui grup de arbori care au existat în urmă cu 200 de milioane de ani, motiv pentru care se spune adesea că este o fosilă vie. Este originar din China, dar este cultivat și în Japonia și Coreea, în scop ornamental și medicinal.

Ginkgo biloba este un arbore înalt, cu coroana bogată, ale cărui frunze și fructe au numeroase beneficii pentru sănătate. Extractul de Ginkgo biloba are proprietăți antioxidante, îmbunătățește circulația, ajută memoria, combate depresia și ameliorează unele afecțiuni oculare. Se poate utiliza sub formă de ginkgo biloba capsule, ceaiuri și tincturi.

Angelica chinezească

Numită și ginseng feminin', angelica chinezească (Angelica sinensis), este o plantă care provine din China, dar crește și în Japonia și Coreea, în zonele de munte. Rădăcina sa este folosită în medicina tradițională chineză pentru a trata dismenoreea, menstruațiile neregulate, anemia și oboseala, dar are și contraindicații – nu este recomandată femeilor însărcinate și nu trebuie asociată cu suplimentele pe bază de ghimbir, usturoi sau ginkgo biloba.

Rădăcina de angelică poate fi folosită și la gătit, de pildă pentru a prepara o supă de pui dulce-acrișoară, în stil asiatic, sau o supă chinezească de legume și ciuperci. Totul este să fie consumată cu moderație. Planta intră, de asemenea, în rețeta unor băuturi ca lichiorul, ginul și bitterul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Fitness Scandinavia ne-a pregătit Convenția Internațională de Fitness din România 2019
Fitness Scandinavia ne-a pregătit Convenția Internațională de Fitness din România 2019

Pasionații de fitness sunt așteptați la cea de-a nouă ediție a Convenției Internaționale de Fitness din România ce va avea loc în perioada 13-14 aprilie 2019 la București, în cadrul Rin Grand Hotel.

Citeste
radio romania muzical, concert muzica clasica
De ziua Radio România Muzical, violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România cântă la ParkLake Shopping Center din București, iar în Librăriile Humanitas și pe carturesti.ro sunt Zilele muzicii clasice

În ziua în care Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlinește 22 ani de existență, violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România, dirijor Răzvan Rădos, la pian Madgalena Faur, vor cânta la ParkLake Shopping Center din București, într-un eveniment din cadrul campaniei “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Citeste
Livre Paris 2019
Prima zi la Livre Paris 2019 – ministrul francez al Culturii a vizitat standul ICR: Este un mare succes!

Cel mai mare eveniment dedicat cărţii în Franţa, Livre Paris, ediţia a 39-a, s-a deschis joi seară, la Porte de Versailles, în prezenţa unui public numeros, celebrând Europa şi valorile ei.

Citeste
Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine
Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine

Dacă ești în căutarea unor remedii naturale împotriva oboselii, ai putea începe cu plantele folosite în medicina chineză tradițională, care au și alte beneficii pentru organism. Ginsengul Ginsengul este o plantă perenă originară din China, dar cultivată și în alte părți ale lumii (Peninsula Coreeană, Vietnam, Statele Unite, Canada, Rusia), cunoscută pentru rădăcina sa, care […]

Citeste
pranoterapia
Pranoterapia și tulburările de temperament, o altă viziune!

Pranoterapia Indiană evidențiază caracteristici ale Pranei extrem de eficace și puternice.

Citeste
Psihologia camerei copilului: cum îl pot influența amenajările interioare pe cel mic
Psihologia camerei copilului: cum îl pot influența amenajările interioare pe cel mic

În design interior, se discută mult impactul pe care îl au amenajările interioare asupra stării de spirit și emoțiilor noastre, prin elemente precum culorile folosite, lumina naturală și artificială sau utilizarea spațiului. Copiii sunt chiar mai susceptibili la aceste influențe, așa că importanța amenajării camerei copilului nu trebuie subestimată. Camera copilului devine spațiul în care […]

Citeste