Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine

Dacă ești în căutarea unor remedii naturale împotriva oboselii, ai putea începe cu plantele folosite în medicina chineză tradițională, care au și alte beneficii pentru organism.

Ginsengul

Ginsengul este o plantă perenă originară din China, dar cultivată și în alte părți ale lumii (Peninsula Coreeană, Vietnam, Statele Unite, Canada, Rusia), cunoscută pentru rădăcina sa, care este asemănătoare ca formă cu corpul uman.

Rădăcina de ginseng este folosită de secole în medicina chineză, pentru calitățile sale revigorante. Ginsengul înlătură oboseala, lucru demonstrat de unele studii, și îmbunătățește memoria, astfel că ceaiul de ginseng poate fi un bun înlocuitor pentru cafea sau alte băuturi energizante. În China, Coreea și Vietnam, rădăcina de ginseng este folosită mult și în bucătărie, ca ingredient pentru supele de pui.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este o specie de arbore cu o origine foarte veche, ultimul reprezentant al unui grup de arbori care au existat în urmă cu 200 de milioane de ani, motiv pentru care se spune adesea că este o fosilă vie. Este originar din China, dar este cultivat și în Japonia și Coreea, în scop ornamental și medicinal.

Ginkgo biloba este un arbore înalt, cu coroana bogată, ale cărui frunze și fructe au numeroase beneficii pentru sănătate. Extractul de Ginkgo biloba are proprietăți antioxidante, îmbunătățește circulația, ajută memoria, combate depresia și ameliorează unele afecțiuni oculare. Se poate utiliza sub formă de ginkgo biloba capsule, ceaiuri și tincturi.

Angelica chinezească

Numită și ginseng feminin', angelica chinezească (Angelica sinensis), este o plantă care provine din China, dar crește și în Japonia și Coreea, în zonele de munte. Rădăcina sa este folosită în medicina tradițională chineză pentru a trata dismenoreea, menstruațiile neregulate, anemia și oboseala, dar are și contraindicații – nu este recomandată femeilor însărcinate și nu trebuie asociată cu suplimentele pe bază de ghimbir, usturoi sau ginkgo biloba.

Rădăcina de angelică poate fi folosită și la gătit, de pildă pentru a prepara o supă de pui dulce-acrișoară, în stil asiatic, sau o supă chinezească de legume și ciuperci. Totul este să fie consumată cu moderație. Planta intră, de asemenea, în rețeta unor băuturi ca lichiorul, ginul și bitterul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător:
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

După ce Ministerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, Libertatea continuă să explice cum e posibil un asemenea fenomen.

Citeste
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale

Uleiurile esențiale sunt lichide concentrate, care conțin compuși de aromă din plante. Acestea sunt „esențiale’ în sensul în care poartă mirosul distinctiv al plantei din care a fost extras, sau esența sa. Uleiurile esențiale pentru uz intern sunt o soluție naturală pentru menținerea sănătății. Uleiul esențial conține principii active din planta din care s-a extras, […]

Citeste
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac

A face o mică schimbare de look din când în când are o influență pozitivă asupra felului în care ne simțim și aduce o stare de bine ce nu are nevoie de terapii sofisticate sau de investiții costisitoare. Ori de câte ori ne simțim nesigure, vulnerabile sau nemulțumite de o situație actuală, recurgerea la mici […]

Citeste
Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine
Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine

Dacă ești în căutarea unor remedii naturale împotriva oboselii, ai putea începe cu plantele folosite în medicina chineză tradițională, care au și alte beneficii pentru organism. Ginsengul Ginsengul este o plantă perenă originară din China, dar cultivată și în alte părți ale lumii (Peninsula Coreeană, Vietnam, Statele Unite, Canada, Rusia), cunoscută pentru rădăcina sa, care […]

Citeste
Cum te poți motiva să faci mișcare constant
Cum te poți motiva să faci mișcare constant

Așa cum demonstrează nenumărate studii, mișcarea are un efect benefic asupra sănătății și poate preveni apariția unor boli. Experții recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și ideal ar fi să integrezi diverse activități în rutina ta. Dar de multe ori poate fi greu să găsești timp de exerciții fizice pe […]

Citeste
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei - cum funcționează?
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei – cum funcționează?

Marea majoritate a celor care intră în contact cu uleiurile esențiale Aromateria ajung să le îndrăgească. Conștienți sau nu, ajung să le folosească mai ales datorită felului în care aromaterapia le afectează starea de spirit. Cum funcționează uleiurile esențiale?   Cele două tipuri de mecanisme fundamentale prin care ele acționează sunt mecanismele farmacologice și cele […]

Citeste