Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine

Dacă ești în căutarea unor remedii naturale împotriva oboselii, ai putea începe cu plantele folosite în medicina chineză tradițională, care au și alte beneficii pentru organism.

Ginsengul

Ginsengul este o plantă perenă originară din China, dar cultivată și în alte părți ale lumii (Peninsula Coreeană, Vietnam, Statele Unite, Canada, Rusia), cunoscută pentru rădăcina sa, care este asemănătoare ca formă cu corpul uman.

Rădăcina de ginseng este folosită de secole în medicina chineză, pentru calitățile sale revigorante. Ginsengul înlătură oboseala, lucru demonstrat de unele studii, și îmbunătățește memoria, astfel că ceaiul de ginseng poate fi un bun înlocuitor pentru cafea sau alte băuturi energizante. În China, Coreea și Vietnam, rădăcina de ginseng este folosită mult și în bucătărie, ca ingredient pentru supele de pui.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este o specie de arbore cu o origine foarte veche, ultimul reprezentant al unui grup de arbori care au existat în urmă cu 200 de milioane de ani, motiv pentru care se spune adesea că este o fosilă vie. Este originar din China, dar este cultivat și în Japonia și Coreea, în scop ornamental și medicinal.

Ginkgo biloba este un arbore înalt, cu coroana bogată, ale cărui frunze și fructe au numeroase beneficii pentru sănătate. Extractul de Ginkgo biloba are proprietăți antioxidante, îmbunătățește circulația, ajută memoria, combate depresia și ameliorează unele afecțiuni oculare. Se poate utiliza sub formă de ginkgo biloba capsule, ceaiuri și tincturi.

Angelica chinezească

Numită și “ginseng feminin”, angelica chinezească (Angelica sinensis), este o plantă care provine din China, dar crește și în Japonia și Coreea, în zonele de munte. Rădăcina sa este folosită în medicina tradițională chineză pentru a trata dismenoreea, menstruațiile neregulate, anemia și oboseala, dar are și contraindicații – nu este recomandată femeilor însărcinate și nu trebuie asociată cu suplimentele pe bază de ghimbir, usturoi sau ginkgo biloba.

Rădăcina de angelică poate fi folosită și la gătit, de pildă pentru a prepara o supă de pui dulce-acrișoară, în stil asiatic, sau o supă chinezească de legume și ciuperci. Totul este să fie consumată cu moderație. Planta intră, de asemenea, în rețeta unor băuturi ca lichiorul, ginul și bitterul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Answear.ro, Black Friday
ANSWEAR.ro dă startul reducerilor masive de Black Friday!

Peste 30.000 de produse de la 250 de branduri internaționale de top vor fi puse la vânzare cu discounturi de pană la 70%, în perioada 16 – 18 noiembrie 2018 online pe ANSWEAR.ro cu ocazia Black Friday 2018.

Citeste
delia
Câștigătorii ELLE STYLE AWARDS 2018 (VIDEO)

Revista ELLE România aniversează 21 de ani pe piaţa românească, prilej cu care a premiat cele mai stilate personalităţi ale modei şi vieţii artistice româneşti, printr-un eveniment plin de strălucire (la propriu): ELLE Style Awards, anul acesta la a șaptea ediție.

Citeste
europa travel
Tarife imbatabile la vacanțele Europa Travel, în perioada Târgului de Turism!

40% reducere la circuitele culturale și exotice, tarife de la numai 90 euro la vacanțele cu autocarul în Grecia sau taxe de aeroport gratuite la charterele pentru Turcia, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de turoperatorul Europa Travel la ediția de toamnă a Târgului de Turism.

Citeste
Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine
Remedii chinezești: 3 plante care îți redau starea de bine

Dacă ești în căutarea unor remedii naturale împotriva oboselii, ai […]

Citeste
Iuliana Alexa, Gáspár György și Monica Barladeanu
Frumusețea va salva lumea

Acestea sunt cuvintele lui Dostoievski. „Frumusețea este o tiranie“, spunea altcineva. „Frumusețea e putere“, spunea un al treilea. Unde este adevărul? Am discutat despre aceste subiecte frivole și nu prea într-un foarte agreabil eveniment realizat de revista Psychologies, care a avut loc la București Mall Vitan.

Citeste
aleg sa aleg piesa de teatru
„Aleg să aleg”, un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților

În perioada 1 iulie 2018 – 1 noiembrie 2018, Asociația Beneva a derulat proiectul ALEG SĂ ALEG, proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Afacerilor Interne – Agenția Națională Antidrog, în cadrul Programului de interes național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2015-2018.

Citeste