Revista Avantaje și-a ales câștigătoarele celei de-a XIX-a ediții a premiilor Femeia Anului

Revista Avantaje, în parteneriat cu AVON Cosmetics România, Bijuteria Stil, Aquatique, Vagisan şi Le Chateau, a desemnat câştigătoarele celei de-a XIX-a ediţii a premiilor Femeia Anului.

 

În acest an, tema centrală a Galei a fost recunoașterea și premierea unor doamne care îndrăznesc să iasă din tipare în domenii care sunt de mare interes pentru publicul feminin – educație, sănătate, cercetare, antreprenoriat, advocacy împotriva violenței domestice – atrăgând atenția asupra comunității pe care o reprezintă și reușind să transforme obișnuitul în remarcabil.

Printre laureate, s-au numărat, deopotrivă, celebrități implicate în activități caritabile, dar și eroine anonime care fac voluntariat pentru comunitatea în care trăiesc.

Și vedetele premiate, și femeile obișnuite cu povești neobișnuite au aceeași motivație: își transformă încercările și suferințele personale într-o şansă de a face ceva bun pentru cei care trec prin experienţe similare.

Despre astfel de femei scrie Revista Avantaje de peste 20 de  ani. Le prețuim, le aducem recunoaştere, le premiem, le onorăm. Ele fac România mai suportabilă şi chiar frumoasă.

În acest an s-au acordat 9 premii de excelenţă, la 4 categorii. Revista Avantaje a decernat titlul Femeia Anului 2016 pentru următoarele categorii: Artă și cultură, Antreprenoriat feminin, Excelență în profesie (cu subcategoriile Excelență în educație, Excelență în sănătate, Excelență în cercetare și inovație), Implicare în comunitate (cu subcategoriile Promovarea și apărarea drepturilor copilului, Promovarea si apărarea depturilor femeii, Advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor) și Excelență în jurnalism social.

Pentru fiecare dintre aceste categorii, cititorii si publicul din comunitatea on-line au votat câte una dintre cele cinci nominalizate selectate din lista de propuneri.

 

Cele 9 premii de excelenţă ale acestei ediţii

Artă și Cultură Ana Ularu, actriță

Pentru talentul cu care promovează școala românească de teatru și film și  implicit imaginea pozitivă a României în lume.

Trofeu înmânat de regizoarea Chris Simion, câștigătoarea trofeului de anul trecut la aceeași categorie

 

Antreprenoriat feminin – Nadia Tătaru, fondatoare și director Itsy Bitsy

Pentru activitatea de peste 10 ani în calitate de director al unicului post de radio dedicat copiilor și părinților din România, și pentru faptul că programele sale au promovat mereu buna creștere, dezvoltare și educație a copiilor și părinților acestora, dar și pentru propunerile legislative de interes pentru copii.
Trofeu înmânat de Virgil Ianțu

 

Excelență în sănătate – psiholog Alina Ciupercovici, clinica ALIAT Suceava, pentru unicitatea modului de abordare în tratarea dependențelor de orice fel, pentru campaniile sociale de prevenire a situațiilor de risc în liceele din zona Sucevei.

Trofeu înmânat de Alex Dima, prezentatorul emisiunii 'România, te iubesc', PRO TV

 

Excelență în educație – Oana Moraru, fondatoarea platformei 'Vocea părinților', pentru activitatea de mentorat educațional în sprijinul elevilor, părinților și profesorilor și pentru agregarea unei comunități de părinți educați și informați care să producă schimbarea pentru o educație de calitate.

Trofeu înmânat de Tudor Mușat, prezentatorul emisiunii 24/7 a postului Digi TV

 

Excelență în cercetare și inovație – Ana Maria Tudorache și Miruna Alexandra Ojoga, de la Liceul ICHB

Pentru entuziasmul și dedicarea cu care se implică încă din timpul liceului în proiecte de cercetare materializate în numeroase inovații în domeniul ingineriei medicale.

Trofeu înmânat de Cornel Ilie

 

Promovarea și Apărarea Drepturilor Femeii – Ditta Depner (Brașov), pentru campania 'Nașterea cu blândețe' dedicată stopării și prevenirii fenomenului de violență obstetrică din spitale, și pentru demersul de a crea prima maternitate din România care să apere dreptul mamelor de a naște în condiții decente, ferite de manevrele impersonale, dezumanizante și brutale.

Trofeu înmânat de Daniela Palade Teodorescu, redactor sef Avantaje

 

Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului  –  Atena Boca
Pentru inițiativa de a crea comunitatea LaPrimulBebe, un ONG care oferă sprijin proaspetelor mame prin informații și acces gratuit la evenimentele de parenting.

Trofeu înmânat de Eli Roman, Realitatea TV.
Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor – Bianca Deac
Pentru profesionalismul și eficiența cu care se implică în activitatea de limitare și prevenire a violenței domestice în cadrul Asociației VIVAD din Cluj Napoca.

Trofeu acordat de Stela Toderașcu, AVON Cosmetics Romania.

 

Excelență în Jurnalismul Social  – Alessandra Stoicescu, pentru implicarea în activitatea Fundației Mereu Aproape, unde coordonează colegi și voluntari care donează pentru semenii lor aflați în nevoie.

Trofeu acordat de Carmen Avram, realizatoarea emisiunii 'În direct cu Carmen Avram'

 

Evenimentul a fost prezentat pro bono de  Paula Herlo, prezentatoarea emisiunii 'România, te iubesc', de la PRO TV, deținătoare a trofeului Femeia anului pentru Excelență în jurnalism social în 2014.

Momentul artistic a fost susținut, tot pro-bono, de Alexandra Ușurelu, tânăra artistă care a readus în ultimii ani bunul-simț pe scenele sălilor de spectacol din România prin muzica sa curată și producțiile surprinzătoare.

 

Comentează și tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
Revista Avantaje și-a ales câștigătoarele celei de-a XIX-a ediții a premiilor Femeia Anului
Revista Avantaje și-a ales câștigătoarele celei de-a XIX-a ediții a premiilor Femeia Anului

Revista Avantaje, în parteneriat cu AVON Cosmetics România, Bijuteria Stil, Aquatique, Vagisan şi Le Chateau, a desemnat câştigătoarele celei de-a XIX-a ediţii a premiilor Femeia Anului.

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?

Tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 35-40 de ani. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, in 2015, peste 5% dintre nasteri au loc dupa varsta de 40 de ani. In plus, sarcinile tardive sunt adesea la primul copil. Afla care sunt consecintele si cum pot fi prevenite riscurile astfel incat sa te […]

Citeste