Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale de Psihanaliză

conferinta internationala de psihanaliza

Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internationale de Psihanaliză.

The Archaic, cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale de Psihanaliză, va avea loc în perioada 2-4 noiembrie 2018, Athenee Palace Hilton.

Explorarea arhaicului, ca unitate spațio-temporală pe care o putem identifica ca atare doar în apres-coup, ne duce către experiențe bizare, stranii, dar care prin modul în care apar în prezentul curei conduc către re-configurări ale interacțiunilor din cabinet… Plasat într-un pre-istoric personal, legat de experiențele de fuziune, dar și de de-fuzionare, arhaicul poate reprezenta pentru situația psihanalitică ocazia unei re-scrieri a istoriei, o istorie care pornește de la aceeași pre-istorie, dar pe care o re-configurează în alte posibile istorii… Istoriile pe care le auzim, dar și cele pe care le construim în procesul analitic, se derulează sub presiunea experiențelor arhaice care penetrează situația analitică, în negativul formelor prezentea spus Bogdan Sebastian Cuc, doctor în psihanaliză, membru în Comitetul științific Societatea Română de Psihanaliză și coordonator al evenimentului.

În copilărie activitatea noastră psihică începe de la senzații primitive, nediferențiate și confuze și se dezvoltă spre o funcționare în mare parte diferențiată și elaborată, dar arhaicul primitiv continuă să fie prezent, activ și esențial” – Dr. Paolo Fonda, analist formator Societatea Italiană de Psihanaliză

„În cura psihanalitică, întâlnirile cu arhaicul ne arată, pe de o parte, că lucrurile simple pot căpăta deodată forme extraordinare, iar pe de altă parte, că lucrurile care ne păreau banale sunt în realitate nişte cuceriri” – conf.univ. dr. Brîndușa Orășanu, doctor în Psihopatologie şi Psihanalizǎ, analist formator Societatea Română de Psihanaliză

„Descoperirea arhaicului în prezentul nostru a caracterizat psihanaliza încă de la început. Punctul de reper stabilit de psihanaliză este recunoașterea faptului că în orice expresie umană sunt prezente urme arhaice” – Viviana Laura Strauss, psihanalist Asociația Germană de Psihanaliză

Programul Conferinței poate fi accesat AICI.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
ELLE Decoration Designers Boutique
Cum a fost la ELLE Decoration Brunch x Mihnea Gheorghiu – primul eveniment din seria ELLE Designers Boutique

Pe 12 octombrie a avut loc primul Brunch organizat de ELLE Decoration România la București Mall. Vezi cum s-a desfășurat evenimentul dedicat designului românesc.

Citeste
secventa din copilul lui noe
„Copilul lui Noe” la Festivalul National de Teatru

„Copilul lui Noe” este piesa montată de Chris Simion Mercurian la Festivalul National de Teatru ce are loc între 19 și 29 octombrie.

Citeste
workshop psychologies la bucuresti mall
Vârsta la feminin

„Old age is not for sissies” spunea Katharine Hepburn. Adică înaintarea în vârstă nu e ceva pentru cei slabi de înger. Atunci pentru cine e?

Citeste
conferinta internationala de psihanaliza
Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale de Psihanaliză

Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internationale de Psihanaliză.

Citeste
Jurnalul unei bufnițe, o campanie recomandată de Libertatea
Jurnalul unei bufnițe, o campanie recomandată de Libertatea

Marți, 16 octmbrie, începe o nouă campanie recomandată de Libertatea: Jurnalul unei Bufnițe.

Citeste
concert afis sala radio
Gabriel Croitoru va cânta pe vioara lui George Enescu, la Sala Radio!

Ați ascultat vreodată vioara de colecție pe care cânta George Enescu? Dacă nu ați avut încă ocazia, nu trebuie să pierdeți concertul susținut vineri, 12 octombrie (19.00), la Sala Radio, de violonistul GABRIEL CROITORU, alături de Orchestra Națională Radio și sub bagheta dirijorului de talie internațională NICOLAE MOLDOVEANU.

Citeste