Now Reading
SONDAJUL PSYCHOLOGIES DESPRE FRUMUSETEA ROMANEASCA

SONDAJUL PSYCHOLOGIES DESPRE FRUMUSETEA ROMANEASCA

Revista Psychologies

Revista Psychologies a initiat si in acest an un sondaj online dedicat frumusetii adevarate la care au participat aprox 2400 de femei din Romania.

90% dintre respondente considera ca femeile din Romania sunt realmente frumoase. Cu toate acestea, doar 4% aleg sa se descrie pe ele insele drept frumoase.

Tot din acest sondaj reiese ca o femeie atinge apogeul frumusetii in jurul varstei de 30 de ani. Intervalul de 25-35 de ani este indicat, de majoritatea participantelor (77%), drept perioada in care frumusetea femeii este la superlativ.

Femeile participante la studiu considera ca picioarele (50%), sanii (47%) si ochii (43%) sunt cele mai sexy parti ale corpului lor. 
Dar atitudinea (58%) este cea care defineste cel mai mult frumusetea feminina.

Parfumul este produsul cosmetic (70%) care le face pe femei sa se simta frumoase. Produsele de machiaj (57%), de ingrijire a parului (44%) si a fetei (42%) sunt urmatoarele produse din topul celor folosite pentru infrumusetare.

Shoppingul este activitatea cea mai des mentionata (52%) din lista lucrurilor pe care femeile le fac pentru ele insele. Curele de slabire, sportul, schimbarile de look sunt alte activitati pe care femeile le fac pentru a avea grija de ele insele.

Romancele declara ca se simt frumoase atunci cand se simt iubite (89%), cand sunt fericite (81%), cand au grija de ele (88%) si cand sunt intr-o forma fizica buna (78%).

Doar 10% dintre respondente sunt dispuse sa faca o operatie estetica, majoritatea (75%) fiind din segmentul 21-40 de ani. Marirea de sani, liftingul facial si lipoaspiratia sunt unele dintre cele mai des mentionate operatii de care ar fi interesate.

Rezultatetele acestui studiu sunt comentate de Aurora Liiceanu si Catalin Stefanescu.

 

Sursa foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top