Contracepția după 35 de ani. Ce ar trebui să știi

Dacă ai peste 35 de ani, probabil că ai încercat deja mai multe metode contraceptive până acum. Însă contracepția la această vârstă poate deveni un subiect delicat.

Multe femei, mai ales dacă sunt fumătoare, sunt nevoite să renunțe la contraceptivele orale începând cu 35 de ani. În plus, dacă medicul ți-a recomandat să eviți dispozitivele intrauterine sau dacă ai născut recent, s-ar putea să fii deja în căutarea unei alte metode contraceptive eficiente.

Ce-ai spune, în acest caz, de contracepția locală?

Mai puțin folosită decât restul metodelor contraceptive, contracepția locală poate fi ideală pentru femeile trecute de 35 de ani, dar și pentru cele de vârstă mijlocie, aflate în timpul perioadei de premenopauză. Această metodă reduce considerabil riscul sarcinii, fără a-l suprima însă total – eficacitatea sa este cu atât mai mare cu cât se respectă modul de utilizare.

De ce să optezi pentru contracepția locală, dacă ai împlinit 35 de ani

În primul rând, poți opta pentru contracepția locală, dacă ai anumite contraindicații temporare sau definitive pentru alte metode contraceptive.

Apoi, în cazul în care tu și partenerul tău ați hotărât de comun acord să renunțați la prezervativ, contracepția locală poate fi soluția pe care o căutați. Atenție însă!Contracepția locală nu previne bolile cu transmitere sexuală.

Poți utiliza un contraceptiv local și dacă în mod obișnuit iei contraceptive orale, dar ai uitat să administrezi o doză, de exemplu, dar și când ești în căutarea unei metode contraceptive episodice.

Ce trebuie să știi despre contracepția locală

Această metodă presupune introducerea unui ovul contraceptiv în vagin, cu 5 – 10 minute înainte de contactul sexual și asigură protecție timp de 4 ore. Totuși, dacă în această perioadă de timp ai mai multe contacte sexuale, va trebui să folosești un nou ovul de fiecare dată.

Spermicidul este sigur de folosit în orice perioadă a ciclului menstrual, atâta timp cât nu ai leziuni la nivelul vaginului. Altfel, el este distrus de săpun, drept urmare nu trebuie să folosești decât apă pentru igiena zonei intime, înaintea și după inserarea ovulului contraceptiv.

Contracepția locală poate fi folosită chiar și de către femeile care au născut recent, au trecut printr-un avort sau alăptează. Cu toate acestea, nu se recomandă asocierea cu un alt medicament cu administrare locală, deoarece acesta poate inactiva spermicidul.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Apa Termală Herculane. Calmează şi decongestionează pielea sensibilă
Apa Termală Herculane. Calmează şi decongestionează pielea sensibilă

Apa Termală Herculane este originală, unică şi imposibil de reprodus. […]

Citeste
gabor mate portret
Dr. Gabor Maté, celebrul specialist în adicții, vine în premieră la București, la invitația Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei

Unul dintre cei mai apreciați specialiști în studiul adicțiilor și tratarea traumelor, Dr. Gabor Maté, se va afla la București pe 2 și 3 octombrie 2018. Dr. Maté vine la București la invitația Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), unde va susține pentru prima oară o conferință despre dependențe și mecanismul acestora, precum și despre fenomenul care se află în spatele lor: trauma și legătura dintre aceasta și boli.

Citeste
Gerlinéa Program Slabire
Visul unei luni de toamnă

De câte ori nu ai visat la o pastilă sau o licoare miraculoasă, care să te ajute să slăbești într-o lună cât alții într-un an? Să-ți subțieze talia, sănătos și ușor? Să te ajute să scapi de colăceii de grăsime, fără înfometare? Și de burtică, fără zeci de abdomene, zilnic? Ei bine, ea există în suplimentele Gerlinéa.

Citeste
Contracepția după 35 de ani. Ce ar trebui să știi
Contracepția după 35 de ani. Ce ar trebui să știi

Dacă ai peste 35 de ani, probabil că ai încercat […]

Citeste
Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar, la Londra
Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar, la Londra

„Regata Marii Unirii – Flotila România Centenar” este primul mare eveniment al toamnei derulat la Londra de Institutul Cultural Român, în zilele de 8 și 9 septembrie, proiect ce face parte din amplul program de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Citeste
Școlari deștepți, părinți înțelepți
Școlari deștepți, părinți înțelepți

Cum pot copiii să se adapteze mai bine ritmului școlar? […]

Citeste