Now Reading
Cum sa descoperi si sa cultivi potentialele copiilor

Cum sa descoperi si sa cultivi potentialele copiilor

Revista Psychologies

educatie, copii

IRSCA Gifted Education lanseaza primul modul de gifted education de 12 ore ce urmareste o introducere care-i angajeaza pe participanti intr-o calatorie extrem de stimulanta in formarea cunostintelor de baza si a principiilor unei educatii individualizate, de stimulare a potentialelor copilului.

Vor fi abordate subiecte de maxim interes ale educatiei de descoperire a talentelor si a inteligentelor multiple. Cursul de adreseaza trainerilor, specialistilor si formatorilor cu performante individuale deosebite, celor care invata pe altii din pasiune, tuturor celor interesati – sunt asteptati si parinti si curiosi ).

Modulul va aborda teme specifice si va include obligatoriu interactivitatea cu sala. Cei prezenti sunt invitati sa vina cu intrebarile lor din arealul dezvoltarii copilului. Orice intrebare este buna, fiecare cursant ar trebui sa aiba o lista pregatita! Sunt asteptate la curs „avid learners”, persoane interesate atat de propria dezvoltarea personala cat si de a amplifica cu maxima caldura, calauzirea copiilor spre bucuria de a invata si de a se dezvolta.

TEME ABORDATE:

•CONCEPTE DESPRE DOTAREA UMANA
1.Notiuni de baza despre dezvoltarea umana/ 1 h.
2.Conceptii si natura dezvoltarii inteligentei umane si creativitatii: modele si teorii/ 1 h.
3.Teorii si modele despre inzestrarea umana si talent/ 1 h.
4.Ritmuri de dezvoltare a personalitatii, a aptitudinilor si abilitatilor factori stimulatori si/sau inhibitori / 1 h.
5.Dezvoltarea asincrona, hiperexcitabilitatea si adaptarea sociala/ 1 h.
6.Harta mentala si structura mecanismelor gandirii/ 1 h.
7.Stagiile de dezintegrare pozitiva a personalitatii si dezvoltarea abilitatilor cognitive/ 1 h.
8.Caracteristici cognitive, afective, si sociale ale copiilor inzestrati, cu potential inalt sau talentati/ 1 h.

•IDENTIFICAREA COPIILOR CU POTENTIAL INALT (Gifted & Talented)
1.Fundamentele procesului de identificare / 1 h.
2.Identificarea copiilor si tinerilor (persoanelor) cu abilitati inalte. Caracteristicile psihologice si de personalitate a acestora. Instrumente in procesul de identificare/ 1 h.
3.Modele ale identificarii. Identificarea in practica / 1 h.

CAND SI UNDE

Cursul va avea loc timp de 5 zile intre 2-3 iulie (joi-vineri) si 6-8 iulie (luni-miercuri), orele 17-19.30 la Colegiul National Gheorghe Lazar din B-dul Regina Elisabeta nr. 48, sector 5, Bucuresti.

TRAINER

Modulul este sustinut de Presedintele EDUGATE si IRSCA Gifted Education – Profesor Florian Colceag drd., M.A. in Education, specializare in Gifted Education, 2001, Utah State University; expert international in Gifted education; cu peste 20 de ani experienta in gifted education; reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education.

Specialisti invitati:

•“Din ce lume ii aducem si in ce lume vrem sa-i ducem pe copii. Din lumea devalorizarii in lumea responsabilizarii.” Metoda Espere de comunicare (creatorul metodei Jacques Salome) – Cristina Elena Negut, Senior Trainer Habitat Management Team

•“Cum sa te iubeasca clasa ca profesor. Cum sa inveti copiii sa faca totul cu pasiune. Dezvoltarea abilitatilor copiilor porneste de la dezvoltarea abilitatilor noastre ca traineri, parinti, profesori” – Alexandru Bordea, Manager General Centrul INFOSpeed, membru EDUGATE – Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor Supradotati, Capabili de Performanta Inalta

•“Rolul critic al parintilor in descoperirea si dezvoltarea talentelelor si inteligentelor multiple ale copiilor” – Anca Podoleanu, Lider Boardul Parintilor din Centrul Gifted Education, Managing Director at Choice Consulting, multiple specializari in management consulting & human resources development

•“Inteligenta Emotionala. Primii pasi. O introducere (pe care o vei simti practic)” – Mirela Horumba, Psiholog, Consilier Parental, terapeut sistemic de familie, cuplu si copil, Membru in Boardul Parintilor care sustin infiintarea Primului Centru Gifted Education pentru Descoperirea si Dezvoltarea Talentelor si Inteligente din Romania.

COST

Modulul costa 150 RON.
Plata se efectueaza numai direct prin banca (la banca direct, prin OP, sau online) in contul IRSCA Gifted Education:
CIF: 17262316
Cont in LEI, BancPOST sucursala Drumul Taberei: R055 BPOS 7360 6978 152 RON01
.

Detalii de plata: c/v curs de formare gifted education

INSCRIERI

Inscrierea la modul se realizeaza completand formularul de la adresa http://giftededu.org/curs-gifted-education si efectuand plata cel tarziu pana miercuri, 1 iulie, ora 17. Nu-l rata, pentru ca pregatirea pentru viitor a copiilor incepe acum si incepe cu tine.

Telefon de contact: Monica Gheorghiu, 0729 029 484.
In decurs de maxim 24 h, veti primi pe email confirmarea inscrierii.

Sunt invitati sponsori, parinti si persoane interesate sa se implice pentru infiintarea primului After-School ca si componenta a Centrului Gifted Education pentru Descoperirea si Dezvoltarea Inteligentei si Talentului din Bucuresti. Orice sponsorizare pentru After-Schoolul Gifted Education o puteti face in contul IRSCA Gifted Education: Cont in LEI, BancPOST sucursala Drumul Taberei: R055 BPOS 7360 6978 152 RON01.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top