Now Reading
Indemodabil: Sahariana

Indemodabil: Sahariana

Revista Psychologies

sahariana, vestiemntatie, stil

Sobra si impertinent masculina, rece si conventionala, banala aproape, prin absenta oricarei marci mai personale, sahariana a devenit un obiect clasic de vestimentatie.

Yves Saint Laurent i-a adus celebritatea incepand cu 1968. Din acel an, este piesa de rezistenta a acestei case de moda. Reinterpretata, dar refuzand concesiile facute destructurarii modei actuale, sahariana este una dintre cele mai putin modificate piese de vestimentatie de-a lungul vremii. Merita epitetul „indemodabil“.

La inceput, a fost haina militara. In anii ’80, a devenit un simbol al stilului urban. Kaki sau maro, sahariana pastreaza inca severitatea hainei de razboi.

Nu face concesii feminitatii, nici chiar atunci cand se decoloreaza pana la bej sau acopera o fragila rochie de matase. Androginia are inca farmecul sau. Iubita de adolescente inca nesigure, rebele si indecise daca sa-si asume sau nu moliciunea femeii de mai tarziu, sahariana e prezenta in majoritatea colectiilor de anul acesta ale brandurilor dedicate tinerilor.

Ati vazut-o pe Catherine Deneuve purtand o sahariana accesorizata relaxat, cu o esarfa, in La Chamade (1968)? Da, era chintesenta profundei frivolitati frantuzesti, indiferenta si inaccesibila, si de aceea si mai atragatoare pentru cei doi barbati. Si misterul nedecodabil al acestei actrite statea in primavara rece care invaluia umerii reci ai femeii tradatoare… umerii feminini si amorali ai Catherinei in sahariana bej.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top