Now Reading
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate.

În viaţă, petrecem diverse tipuri de timp. Insă, dintre toate lucrurile minunate de pe lume, cel mai împlinitor timp este acela petrecut lângă oamenii dragi.  O aniversare, de exemplu, devine prilejul ideal de arăta unei persoane dragi cât de mult a însemnat şi înseamnă pentru noi. Încă o aniversare, încă un an împlinit, deci încă nişte momente depline care se adaugă la buchetul vieţii.

La fel cum vinul îşi sporeşte calităţile o dată cu trecerea vremii, la fel se amplifică şi relaţiile care trec cu succes orice probă a timpului. Răbdare, toleranţă şi înţelepciune sunt trei dintre virtuţile care se demonstrează din plin de-a lungul anilor.

Iar orice legătură trainică şi specială merită şi un mod de celebrare pe măsură. Fie că vorbim despre soţ, tată sau şef, bărbaţii trebuie să se bucure şi ei de un cadou potrivit…la timpul potrivit.

Coş de picnic pentru bărbatul iubit

Primul picnic nu se uită niciodată.  Pentru că ieşirile în natură sunt mereu altfel şi surprinzătoare şi pentru că ne aduc aminte, de ce nu, de copilărie şi de un timp fără griji. La fel de altfel şi de surprinzător poate fi şi un coş de picnic oferit cadou bărbatului iubit. Ocazie: propria lui aniversare sau chiar aniversarea căsniciei voastre. Poate reprezenta, printre altele, şi un mod elegant de a-i sugera: “E timp frumos şi simt deja miros de vară…Ce-ar fi ca de acum să ieşim undeva în natură în fiecare weekend?”. De fapt, chiar ar fi un mesaj bun de trecut pe felicitare. Un cadou ales inspirat de o soţie grijulie preocupată să îi ofere soţului ei nişte momente de respiro (altele pe care şi le oferă el însuşi pe jocuri în faţa calculatorului).

Amintirile frumoase reprezintă o parte din edificiul oricărei relaţii reuşite, rezistente. Amintirile se construiesc exclusiv  în timp ca urmare a momentelor la care ambii contribuiţi în egală măsură. Investind timp de calitate împreună, investiţi în voi şi în legătura voastră.

Ceas de perete pentru tata

În căutarea timpului pierdut se afla Proust, la fel cum poate te afli şi tu astăzi. Un lucru în comun în ambele cazuri: copilăria.  Există un obiect care reuşeşte să te întoarcă şi astăzi cu gândul în copilărie, iar acela e ceasul de perete din casa părintească. S-a mai şubrezit el în timp, că-i vechi, însă nu şi amintirile tale care par mai vii ca niciodată. Cândva, demult, prin copilărie, tata îţi stabilea ora la care trebuia să te întorci seara acasă. Nu puteai trişa nici măcar cu 10 minute fiindcă ştiai că ceasul acela enervant de precis te-ar fi trădat. Astăzi, te întorci cu nostalgie în acelaşi loc, la aniversarea părintelui tău şi-i oferi în dar ceva sugestiv de suflet şi de perete totodată: un ceas. Ştim că timpul, în trecerea sa nebună, împrăştie el nişte ani, însă nu împrăştie şi amintirile. Darul acesta e pentru toate clipele când tata te aştepta cu ochii-n ceas şi gânduri în suflet ca tu să ajungi acasă din oraş, să ieşi din examen ori câte şi mai câte. O dată cu toate urările care se înţeleg de la sine, oferiţi-vă şi timpul pentru a depăna împreună nişte amintiri …din copilărie. Cadoul va fi unul puţin spus deplin!

Ceas de birou pentru şefu’

Orice şef respectabil trebuie să aibă un birou pe măsură. Şi nu ne referim doar la încăperea în sine, ci şi la masa de birou care este una cu adevărat impunătoare. Dat fiind că aniversarea şefului ocazionează un adevărat brainstorming prin firmă, cel care va veni cu ideea câştigătoare de cadou pentru șef va fi răsplătit cu… o primă la următorul salariu. Ei bine, glumim. Nici chiar aşa, însă cu siguranţă imaginea unui sobru şef vădit satisfăcut de cadoul primit poate fi una demnă de un moment kodak.

Un ceas de birou cu un design ieşit din orice tipare, oare, l-ar satisface? Fiindcă virtuţile unui şef de succes includ invariabil punctualitatea şi spiritul de organizare, credem că un obiect decorativ sub forma unui ceas ar putea îmbina utilul cu…plăcutul. Nu ne putem decât imagina cum ar  trona mândru pe al său birou ireproşabil, lipsit de orice urmă de praf. Astfel, nu-s mici şansele ca pe viitor să aibă în vedere şi o recompensare a angajaţilor. Ori, cel puţin, să mai închidă ochii când întârzii puţin dimineaţa la birou. Sau, de ce nu, când pierzi minute preţioase pe Facebook, lucru pe care ţi-l reproşează ori de câte ori are ocazia. Iar exemplele ar putea continua.

Timpul e valoare. Timpul e ca aerul

Întotdeauna are importanţă felul în care ne raportăm la persoanele care există în viaţa noastră. La oamenii care ne influenţează destinul. Chiar şi la aceia care au avut, la un moment-dat, ceva de spus. Din păcate, în era tehnologiei, în firescul lucrurilor a intrat tendinţa de a sta mai mult online, decât în realitate. Pierdem minute valoroase, pierdem timp scump.

Timpul e valoare! Timpul e ca aerul: vital. Fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări zilnice constă în a-l drămui cât mai înţelept. Nu este un act de slăbiciune să apăsaţi butonul de pauză când nu mai puteţi. După cum nici acela acela de a profita de timp pentru a fi alături de cei dragi, a le aduce zâmbete şi a desena amintiri preţioase pentru mâine. Că oferiţi cadouri sau doar  o vorbă caldă important este să fiţi acolo!

Echipa iLUX.ro vă îndeamnă să daţi timpului valoarea cuvenită, trăindu-l frumos, pe măsura importanţei sale.

„Dumnezeu ți-a dăruit 86.400 de secunde astăzi. Ai folosit vreuna pentru a spune „Mulțumesc”?” — William George Ward

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top