(P) Secretul descoperirii talentului tău

Pentru a fi considerat talent, este necesar să ai un element particular, pasiune, care îți permite să identifici talentul și să îl diferențiezi de orice altă activitate.

Simțind pasiune în timp ce realizezi o activitate,  o poți face cu plăcere și nu din obligație. Plecând de acolo, se generează un cerc în care pasiunea te face să descoperi talentul pentru o anumită activitate și aceasta te face să simți întotdeauna mai multă pasiune atunci când o faci.

Întreabă-te: La ce mă pricep cu adevărat? Care sunt cele mai bune calități ale mele? Ce aș vrea să fac pe parcursul vieții mele? Unde aș lucra? Ce aș vrea să învăț mai mult decât orice pe lume?

Poate fi ceva din ceea ce ai vrut de când erai copil, de la stăpânirea aplicațiilor la conectarea online, la ceva ce nu te-ai așteptat niciodată.

Talentul ține de trecut sau de viitor?

Există talente pe care le vei descoperi în viitor, dar pentru a căuta un talent pe care îl ai deja, trebuie să începi să privești în urmă, să reflectezi asupra experiențelor tale.

Ceea ce ai realizat și de care te-ai bucurat, ceea ce te-a făcut mândru de tine, sunt semne că în aceste lucruri poți găsi talentul. Desigur, copilăria este locul în care se află primele noastre abilități.

Exercițiu pentru descoperirea talentului tău

Scrie povestea vieții tale în 10 sau 15 pagini. Acest exercițiu te va ajuta să-ți descoperi talentele pe care le ai și pe cele pe care trebuie să le dezvolți mai mult.

Scrie despre ce fel de copil erai, ce îți plăcea să faci înainte și după teme, cum ai crescut, despre locul în care ai crescut și apoi scrie-ți viitorul, despre locurile pe care dorești să le vizitezi, ce lucruri dorești să obții etc.

Toate aceste însemnări te pot ajuta să-ți cunoști prioritățile, lucrurile cu adevărat importante pentru tine, ceea ce dorești în viață.

De asemenea, te va ajuta să-ți cunoști talentele pe care trebuie să le cultivi, atingând astfel obiectivele reale.

Talentul din lucrurile dificile

Pe lângă copilărie, și episoadele pline de provocări ale vieții sunt importante pentru descoperirea unui talent, pentru a depăși situațiile complexe, pentru a fi multumit de tine, pentru că, probabil, înainte de această situație nu știai că poți atinge obiectivul cu care te-ai confruntat.

În momentele de încercare, atunci când îți părăsești mediul confortabil și cunoscut, atunci afli mai multe despre tine însuți. Dacă fugi de provocări și te resemnezi la o viață liniștită, dacă bați în retragere când momentele devin dificile, vei da cu piciorul oportunității de a excela.

Activitățile care îți lasă o senzație plăcută sunt o alarmă pe care corpul dumneavoastră o utilizează pentru a îți spune că ceea ce faci îți place cu adevărat.

Semnalele corpului

Aceste activități îți hrănesc creierul și interiorul, adică lucrurile care te fac fericit. De asemenea, îți dezvăluie talentele, prin urmare, reflectând asupra activităților de care te bucuri îți poți descoperi  talentul tău.

Fii conștient de timp

De asemenea, gândește-te dacă, atunci când ești implicat într-o anumită activitate, pierzi noițiunea timpului.

Ascultă-te

Ascultă-ți modul în care vorbești despre ceva, de exemplu, dacă ai vorbit vreodată despre un anumit subiect care este foarte important pentru tine, acesta poate fi un alt indiciu cu privire la un talent.

Semnale de la mediu

Viața lasă urme prin intermediul experiențelor trecute cu privire la ceea ce ar putea fi talentul tău.

Observă-ți grupul

Gândește-te dacă alții te felicită pentru ceea ce faci sau dacă îți cer ajutorul. Poate crezi că nu e un talent, dar probabil că este.

Dacă ajuți pe alții, te vei privi din alt unghi și vei descoperi un talent pe care nu știai că îl ai. De asemenea, este posibil să-ți dezvolți un nou talent cu acest exercițiu.

Descoperirea unui talent este încercarea de a conecta oamenii cu ce au mai bun în ei și de a descoperi potențialul pe care fiecare dintre noi îl are în sine.

Așadar, fă ceea ce-ți place, străduiește-te să-ți pui în valoare talentul într-un anumit fel. De exemplu, poți intra pe AgentiaDeCasting.ro și aplica pentru unul dintre diferitele servicii de casting oferite.

Dacă crezi că ai talent actoricesc, a sosit timpul să descoperi acest lucru. Poți face acest lucru, simplu și rapid. Intrând pe site poți începe o poveste cu final neașteptat, ce-ți poate oferi șansa să-ți descoperi abilitățile, să cunoști oameni noi, lucruri noi etc.

Agenția de Casting poate fi drumul corect pentru descoperirea talentului tău. Succes!

Comentează și tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
(P) Secretul descoperirii talentului tău
(P) Secretul descoperirii talentului tău

Pentru a fi considerat talent, este necesar să ai un element particular, pasiune, care îți permite să identifici talentul și să îl diferențiezi de orice altă activitate. Simțind pasiune în timp ce realizezi o activitate,  o poți face cu plăcere și nu din obligație. Plecând de acolo, se generează un cerc în care pasiunea te […]

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?

Tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 35-40 de ani. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, in 2015, peste 5% dintre nasteri au loc dupa varsta de 40 de ani. In plus, sarcinile tardive sunt adesea la primul copil. Afla care sunt consecintele si cum pot fi prevenite riscurile astfel incat sa te […]

Citeste