Now Reading
Reduceri de preturi la carti!

Reduceri de preturi la carti!

Revista Psychologies

Reduceri de preturi la carti


Editurile sunt dintre companiile cel mai grav afectate de criza si devalorizarea monedei nationale. Sper din tot sufletul sa nu fie un moment similar celui de la inceputul anului 1997 cand, in urma devalorizarii grave a leului, multe edituri au fost nevoite sa traga obloanele definitiv.

Materialele tipografice sunt aproape integral importate. Drepturile de autor asupra lucrarilor din literatura straina sunt platite in euro sau dolari. Se afla contracte in derulare, negociate de mult si care trebuie platite.

Pe de alta parte, cartile livrate se incaseaza in luni de zile, poate intr-un an. Odata facturate, pretul lor in lei ramane acelasi, deci valoarea lor absoluta scade pe masura incasarii. Chiar daca se vand, banii vin greu, comerciantii avand mereu alte urgente: plata salariilor, a chiriilor, a taxelor si altor cheltuieli fixe. Iar cartile noi nu se pot scumpi proportional cu devalorizarea leului pentru ca preturile ar deveni prohibitive si nimeni nu doreste acest lucru.

Pe de o a treia parte, cand familiile trebuie sa-si ajusteze bugetul, de unde vor taia mai intai? Din cheltuieleile de intretinere a locuintei? Din hrana sau din medicamente? Din impozite sau din taxele de tot felul? Din cheltuielile pentru studii? Nu. Vor ajunge la concluzia ca se pot lipsi mai usor de carti.

Si totusi – sau poate tocmai de aceea – la acest inceput de an avem parte de cateva importante campanii de reducere a preturilor la carti. Editurile au nevoie de lichiditati pentru a-si continua activitatea la nivelul la care au ajuns. Noi ce facem? Le sustinem? Oferta este atat de mare, incat eu nu pot decat sa va dau cateva indicii.

Aveti net? Colindati librariile virtuale!

Editura mea de suflet
POLIROM anunta reduceri pentru aproximativ 300 de titluri. De la pretul fix de 4,99 lei pentru un mix de 160 de titluri, 9,9 lei pentru 23 de titluri din colectia Thriller, pana la reducerile de 30% din pret pentru o multime de alte carti, intre care, 9 ale portughezului Jose Sarmango si 11 ale indianului britanic Salman Rushide, inclusiv Versetele satanice pentru care un tribunal islamic iranian l-a condamnat la moarte in 1988. Ernest Hemingway, Franz Kafka, Vladimir Nabokov, William Somerset Maugham, Edgar Allan Poe – nici ei nu se rusineaza de reducerea cu 30% a pretului.

Ultimul anunt de la Polirom: 8 pachete promotionale concepute special pentru ziua indragostitilor. Mai multe detalii despre toate aceste oferte speciale, pe site-ul editurii: www.polirom.ro/.

Revenita in forta, dupa cativa ani de eclipsa
NEMIRA are o initiativa din cele mult asteptate: incurajarea tinerilor studiosi: 35% reducere pentru studenti, elevi si profesori precum si 35% reducere pentru bloggerii care afiseaza pe blogul lor un cupon de reducere. Mai mult, cei care anunta pe blogul lor aceste reduceri primesc la randul lor un cupon de reducere de 35%, valabil in libraria online Nemira pentru orice titlu. Reducerile se aplica in magazinul online al editurii.

102 carti se vand cu 50% din pret. De acolo as cumpara Louis-Ferdinand CélineDe la un castel la altul, Moarte pe credit si Calatorie la capatul noptii, Tonino BenacquistaComedia ratatilor, Abel PosseCainii Paradisului, Stephen KingOrasul bantuit… si cate si mai cate!

Altfel spus, dati o raita pe www.nemira.ro/ ca sa va alegeti.

Deosebit de activa pe piata
TRITONIC ne anunta simplu: reduceri cu 25% din pret la toate cartile cumparate pe site! In plus, editura ofera 10 pachete promotionale la 100 de lei. Din cercetarile mele, pachetele contin un numar variabil de titluri (5, 6, 7 carti) iar reducerile aplicate variaza si ele intre 25 si 55 %. Ca sa stiti ce sa alegeti, pachetele poarta fiecare cate o denumire, in functie, fireste, de lucrarile reunite in ele: Calatorii, Fantasy (1, 2 si 3), Istorie si Secrete (pe asta il vreau!), Hard Cover, Suspans (si pe asta!), Premium, Love it, Lit. Cea din urma este denumirea unei colectii. Cercetati sa vedeti de ce se numeste asa.

Oricum, veti petrece minute de incantare pe site-ul editurii Tritonic: www.tritonic.ro/, lucrat cu talent de bijutier intr-un flash fara cusur. Enjoy!

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top