Now Reading
Un RMN ca în Star Trek pentru sănătatea ta

Un RMN ca în Star Trek pentru sănătatea ta

receptie centrul medical donna

Centrul de excelență medicală Donna Medical Center din Pipera – București este o destinație sine qua non pentru cei care au grijă de sănătatea lor. De ce? Pentru că, pe lângă colaborarea cu medici foarte buni, de o conduită profesională și morală exemplară, s-a investit major în aparatură de ultimă generație.

Centrul de excelență Donna are în dotare: 8 ecografe vârf de gamă de radiologie sau obstetrică-ginecologie, 1 mamograf digital cu tomosinteză, recunoscut ca lider mondial în mamografie, are singurul sistem din România de biopsie stereotaxică 3D pentru formațiunile ce trebuie biopsiate sub control mamografic.

„Pentru că visul oricărui imagist este imagistica prin rezonanță magnetică și pentru a închide cercul investigațiilor mamare la nivel de performanță, am achiziționat cel mai avansat RMN 3 Tesla din România la acest moment, dotat pentru a putea oferi întreaga gamă de investigații RMN la o calitate excepțională”, a spus Elena Claudia Teodorescu, fondator și manager general al clinicii Donna.

Dr. Elena Claudia Teodorescu , centrul medical donna

Echipa de medici ce vor interpreta examinările efectuate pe noul aparat RMN 3T este compusă din medici radiologi de renume din București, cu supraspecializări diverse, astfel încât în noul Centru de Excelență în RMN se vor efectua investigații RMN complexe, pentru orice tip de patologie.

Categoriile de investigații RMN 3T includ cranio-cerebrală, coloană vertebrală, abdominală, pelvină, prostată, musculo-scheletală, mamară, cardiacă, pediatrică, whole body, aparatul fiind dotat cu antene și softuri speciale pentru a permite efectuarea tuturor acestor examinări.

De ce este atât de special aparatul de RMN de la Donna

Echipamentul RMN 3 Tesla achiziționat se numește SIEMENS Magnetom Vida 3T și reprezintă cea mai nouă generație de RMN 3T de la Siemens, cu multe performanțe inovative, din care sunt de remarcat: cel mai avansat magnet 3T, ce oferă imagini extrem de omogene și de o calitate excepțională în tot volumul examinat și acuratețe la diagnostic și viteză în scanare nemaiîntâlnite până acum, obținute cu ajutorul antenelor BioMatrix, o nouă generație de antene cu o densitate ultra-ridicată.

doctor langa aparat rmn 3 tesla

Mai mult decât atât, echipamentul Magnetom Vida 3T reprezintă prima tehnologie 3T din lume echipată cu sistemul BioMatrix, ce permite aparatului RMN 3 Tesla să se adapteze anatomiei și fiziologiei (respirației) fiecărui pacient efectuând o examinare imagistică personalizată chiar și în regiuni mai dificile precum cap/gât, coloană vertebrală sau abdomen, reușind să elimine artefactele de mișcare și oferind imagini de cea mai înaltă calitate prin scanările precise cu magneți Bio Matrix Tuners.

Un alt plus este diminuarea cu până la 30% din durata investigațiilor, fără a sacrifica din rezoluția maximă a imaginilor, cu ajutorul tehnologiilor GO, ce lucrează împreună cu Algoritmul de Inteligență Artificială și cu sistemul Biomatrix pentru fluidizarea proceselor de pregătire a pacientului, achiziție, reconstrucție și distribuție. În plus pacienții claustrofobi nu trebuie să se teamă de azi înainte de RMN, pentru că acest aparat oferă un confort semnificativ îmbunătățit pentru ei, printr-un diametru al tubului cilindric de 70 de cm. Și cei supraponderali sunt acum deserviți corespunzător: prin acest RMN există posibilitatea de a examina pacienți de până la 200 kg!…

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top