Vârsta la feminin

workshop psychologies la bucuresti mall

 „Old age is not for sissies” spunea Katharine Hepburn. Adică înaintarea în vârstă nu e ceva pentru cei slabi de înger. Atunci pentru cine e?

Și ce ne facem, căci, în final, toți ne trezim pe nesimțite la o… vârstă frumoasă? Cum trăiesc femeile avansarea în etate și schimbarea de prefix? Ce angoase le dă primul rid, al doilea?

E adevărat că, după o vreme, nici nu le mai remarci? Da, ridurile, despre ele e vorba. Ce impact are cuvântul acesta pompos „menopauză”? Cine s-a simțit discriminată la muncă pe motiv că este prea experimentată (a se citi „prea în vârstă”)?

Pe cine neliniștește trecerea anilor și de ce? Cum trăiesc femeile și cum trăiesc bărbații angoasa vârstelor care vin și trec? Dacă femeile sunt stresate că până la vârsta X nu au familie și copii, bărbații ce frustrări au? Ei ce lipsuri resimt? Au și ei crize de vârsta mijlocie? Ce neîmpliniri au ei? Toate acestea sunt întrebări simple cu răspunsuri grele.

intrebari din public la workshop psychologies varsta la feminin

Cum a fost la workshop-ul Psychologies

Mai precis, foarte particularizate, căci nicio femeie nu seamănă cu următoarea și nicio criză de vârstă mijlocie nu seamănă cu alta.

Dar să nu dramatizăm. La evenimentul de la București Mall ne-am simțit excelent, la șueta la care au participat, în calitate de invitate, Amalia Enache, prezentatoare TV, și Miruna Stănculescu, psihoterapeuta pe care o știți deja din paginile Psychologies și o apreciați pentru umorul incisiv.

workshop psychologies, varsta la feminin

Concluzia e următoarea: doamnelor și domnișoarelor, stilul de viață și percepția asupra propriei vârste influențează biologia. Dacă vă simțiți tinere, chiar sunteți. Și lăsați deoparte zacusca și telenovelele, mai bine călătoriți prin lume, căci viața începe atunci când pleacă de acasă copiii!

Ideea ar fi că înaintarea în vârstă poate fi un neajuns, dacă e să o credem pe Katharine Hepburn, dar și o binecuvântare, dacă e să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem că „sindromul cuibului gol” este, cel mai adesea, temporar.

Că după plecarea copiilor se deschid perioade lungi de umplut cu activități doar pentru noi înșine, cu sport, cu dans, cu lectură, ieșit cu prietenele la șuete. Orice prag de vârstă are stresul său specific. Cine nu își amintește cum pe la 23-24 de ani căuta cu înfrigurare un loc de muncă, la începuturile vieții active?

Cum pe la 30 era stresat de creditul de casă și de mașină? Cum pe la 40 și ceva erau copiii adolescenți dificili și abia așteptai să plece la facultate? Și tot așa… Orice vârstă are stresul ei dar cel mai important este să îi descoperim posibilitățile pozitive.

public workshop psychologies

Dacă la vârsta mijlocie parentalitatea e dificilă pentru că avem acasă niște adolescenți derutați de hormoni, ei bine, tot acum este etapa în care splendoarea maturizării lor este un spectacol, și ocazia unică pentru părinți de a deveni și prieteni ai copiilor, de a-și retrăi adolescența. Cine nu vrea asta?

Vârsta este ceea ce facem noi din ea, doamnelor și domnilor. Putem fi adolescenți până pe la 80 de ani. După care putem redeveni copii…

workshop psychologies, public, varsta la feminin

 

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
conferinta internationala de psihanaliza
Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale de Psihanaliză

Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internationale de Psihanaliză.

Citeste
secventa din copilul lui noe
„Copilul lui Noe” la Festivalul National de Teatru

„Copilul lui Noe” este piesa montată de Chris Simion Mercurian la Festivalul National de Teatru ce are loc între 19 și 29 octombrie.

Citeste
O gustare hrănitoare, care nu îngrașă
O gustare hrănitoare, care nu îngrașă

Batoanele proteice sunt nelipsite din dieta echilibrată a celor care fac sport sau vor să slăbească. Asta pentru că țin de foame și sunt ușor de transportat și consumat, oriunde te-ai afla: la serviciu, acasă sau în călătorie. Poți să ți le prepari singură, dar mai simplu e să le iei de la Gerlinéa, renumitul brand francez de produse hipocalorice.

Citeste
workshop psychologies la bucuresti mall
Vârsta la feminin

„Old age is not for sissies” spunea Katharine Hepburn. Adică înaintarea în vârstă nu e ceva pentru cei slabi de înger. Atunci pentru cine e?

Citeste
concert afis sala radio
Gabriel Croitoru va cânta pe vioara lui George Enescu, la Sala Radio!

Ați ascultat vreodată vioara de colecție pe care cânta George Enescu? Dacă nu ați avut încă ocazia, nu trebuie să pierdeți concertul susținut vineri, 12 octombrie (19.00), la Sala Radio, de violonistul GABRIEL CROITORU, alături de Orchestra Națională Radio și sub bagheta dirijorului de talie internațională NICOLAE MOLDOVEANU.

Citeste
femeie fericita cu un telefon in mana
Vodafone România lansează campania neconvențională de brand „Trăiește frumos înainte de toate”

Vodafone România lansează o nouă campanie de brand sub conceptul „Trăiește frumos, înainte de toate“, gândită să comunice într-o manieră creativă și neconvențională rolul pe care Vodafone și-l asumă în îmbunătățirea vieții clienților și pentru susținerea echilibrului în folosirea tehnologiei.

Citeste