Vârsta la feminin

workshop psychologies la bucuresti mall

 „Old age is not for sissies” spunea Katharine Hepburn. Adică înaintarea în vârstă nu e ceva pentru cei slabi de înger. Atunci pentru cine e?

Și ce ne facem, căci, în final, toți ne trezim pe nesimțite la o… vârstă frumoasă? Cum trăiesc femeile avansarea în etate și schimbarea de prefix? Ce angoase le dă primul rid, al doilea?

E adevărat că, după o vreme, nici nu le mai remarci? Da, ridurile, despre ele e vorba. Ce impact are cuvântul acesta pompos „menopauză”? Cine s-a simțit discriminată la muncă pe motiv că este prea experimentată (a se citi „prea în vârstă”)?

Pe cine neliniștește trecerea anilor și de ce? Cum trăiesc femeile și cum trăiesc bărbații angoasa vârstelor care vin și trec? Dacă femeile sunt stresate că până la vârsta X nu au familie și copii, bărbații ce frustrări au? Ei ce lipsuri resimt? Au și ei crize de vârsta mijlocie? Ce neîmpliniri au ei? Toate acestea sunt întrebări simple cu răspunsuri grele.

intrebari din public la workshop psychologies varsta la feminin

Cum a fost la workshop-ul Psychologies

Mai precis, foarte particularizate, căci nicio femeie nu seamănă cu următoarea și nicio criză de vârstă mijlocie nu seamănă cu alta.

Dar să nu dramatizăm. La evenimentul de la București Mall ne-am simțit excelent, la șueta la care au participat, în calitate de invitate, Amalia Enache, prezentatoare TV, și Miruna Stănculescu, psihoterapeuta pe care o știți deja din paginile Psychologies și o apreciați pentru umorul incisiv.

workshop psychologies, varsta la feminin

Concluzia e următoarea: doamnelor și domnișoarelor, stilul de viață și percepția asupra propriei vârste influențează biologia. Dacă vă simțiți tinere, chiar sunteți. Și lăsați deoparte zacusca și telenovelele, mai bine călătoriți prin lume, căci viața începe atunci când pleacă de acasă copiii!

Ideea ar fi că înaintarea în vârstă poate fi un neajuns, dacă e să o credem pe Katharine Hepburn, dar și o binecuvântare, dacă e să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem că „sindromul cuibului gol' este, cel mai adesea, temporar.

Că după plecarea copiilor se deschid perioade lungi de umplut cu activități doar pentru noi înșine, cu sport, cu dans, cu lectură, ieșit cu prietenele la șuete. Orice prag de vârstă are stresul său specific. Cine nu își amintește cum pe la 23-24 de ani căuta cu înfrigurare un loc de muncă, la începuturile vieții active?

Cum pe la 30 era stresat de creditul de casă și de mașină? Cum pe la 40 și ceva erau copiii adolescenți dificili și abia așteptai să plece la facultate? Și tot așa… Orice vârstă are stresul ei dar cel mai important este să îi descoperim posibilitățile pozitive.

public workshop psychologies

Dacă la vârsta mijlocie parentalitatea e dificilă pentru că avem acasă niște adolescenți derutați de hormoni, ei bine, tot acum este etapa în care splendoarea maturizării lor este un spectacol, și ocazia unică pentru părinți de a deveni și prieteni ai copiilor, de a-și retrăi adolescența. Cine nu vrea asta?

Vârsta este ceea ce facem noi din ea, doamnelor și domnilor. Putem fi adolescenți până pe la 80 de ani. După care putem redeveni copii…

workshop psychologies, public, varsta la feminin

 

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător:
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

După ce Ministerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, Libertatea continuă să explice cum e posibil un asemenea fenomen.

Citeste
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale

Uleiurile esențiale sunt lichide concentrate, care conțin compuși de aromă din plante. Acestea sunt „esențiale’ în sensul în care poartă mirosul distinctiv al plantei din care a fost extras, sau esența sa. Uleiurile esențiale pentru uz intern sunt o soluție naturală pentru menținerea sănătății. Uleiul esențial conține principii active din planta din care s-a extras, […]

Citeste
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac

A face o mică schimbare de look din când în când are o influență pozitivă asupra felului în care ne simțim și aduce o stare de bine ce nu are nevoie de terapii sofisticate sau de investiții costisitoare. Ori de câte ori ne simțim nesigure, vulnerabile sau nemulțumite de o situație actuală, recurgerea la mici […]

Citeste
workshop psychologies la bucuresti mall
Vârsta la feminin

„Old age is not for sissies” spunea Katharine Hepburn. Adică înaintarea în vârstă nu e ceva pentru cei slabi de înger. Atunci pentru cine e?

Citeste
Cum te poți motiva să faci mișcare constant
Cum te poți motiva să faci mișcare constant

Așa cum demonstrează nenumărate studii, mișcarea are un efect benefic asupra sănătății și poate preveni apariția unor boli. Experții recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și ideal ar fi să integrezi diverse activități în rutina ta. Dar de multe ori poate fi greu să găsești timp de exerciții fizice pe […]

Citeste
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei - cum funcționează?
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei – cum funcționează?

Marea majoritate a celor care intră în contact cu uleiurile esențiale Aromateria ajung să le îndrăgească. Conștienți sau nu, ajung să le folosească mai ales datorită felului în care aromaterapia le afectează starea de spirit. Cum funcționează uleiurile esențiale?   Cele două tipuri de mecanisme fundamentale prin care ele acționează sunt mecanismele farmacologice și cele […]

Citeste