Workshop de parenting: Copii deștepți, părinți înțelepți

Revista Psychologies, împreună cu invitatele sale, Ana Maria Brânză și Otilia Mantelers, au susținut un workshop de parenting, unde părinții au aflat multe informații utile despre dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. Evenimentul a fost găzduit de București Mall.

A început școala, părinții au intrat în priză, copiii încă mai… copilăresc. Și ce înseamnă, mai exact, copilăria de azi? Alergat în fața blocului, bătut mingea pe maidan? Ore pe tabletă? Ore de balet? Ore de matematică? E clar, copiii de azi au un stil de viață foarte diferit de cel al părinților lor, care, după programul de școală, au mai jucat vreo trei ore în fața blocului „Rațele și vânătorii acum… 30 de ani.

Am discutat la București Mall despre stilul actual de a copilări cu Ana Maria Brânză, multiplă campioană mondială la scrimă, care are multe proiecte educaționale în derulare, și cu Otilia Mantelers, trainer în parenting.

Workshop de parenting

Ana Maria a povestit despre propria sa copilărie, despre felul cum s-a apucat de scrimă, despre cât de important este pentru copii să facă sport, despre cum poți convinge un copil care nu prea iubește altceva decât tableta sau ultimul tip de telefon, să meargă în parc sau să bată mingea măcar… Sportul este esențial în educație, este esențial pentru sănătatea psihică a adulților și a copiilor, deopotrivă! Nu avem cuvinte să subliniem destul acest adevăr.

 

Otilia Mantelers a povestit despre faptul că părinții vin către ea cu întrebări grele despre copiii lor – de exemplu: „Are copilul meu ADHD? –, iar răspunsul nu e simplu nici el. Dacă are, tot sportul poate fi un minunat reglator al comportamentului…

Workshop de parenting

Dar ce te faci dacă la tine vine o mamă cu o fetiță de nota 10, care face și balet, și pian, și scrimă și încă nu știu câte alte activități, și pe toate le face de 10? Care e problema aici? Ei bine, poate fi una mare: părinți care nu își lasă copiii să copilărească, le umplu programul de activități, sigur, din bunele lor intenții, pentru a-i face să fie competitivi în lumea complexă a viitorului, dar care le distrug copilăria.

Mesajul ar fi că, pentru a le insufla pasiune, copiii au nevoie doar să fie ascultați atunci când aleg ei (și numai ei) ce vor să facă. Nu părintele impune, el doar susține copilul pe drumul său. Și e nevoie să fie acolo, empatic, atent, dar nu invaziv.

workshop de parenting, public in mall

Dacă cel mic are și eșecuri, asta e, viața nu e făcută doar din victorii. Sportul este o lecție extraordinară și la acest capitol, prin sport copiii învață să-și calibreze energiile mai bine data viitoare, să fie mai implicați, mai atenți, mai motivați.

Tot sportul te învață să-ți reglezi emoțiile în situații de concurs și competiție. Și cui nu i-ar trebui o astfel de capacitate în viață?! Câte examene, dragi părinți, nu le-ați ratat din cauza emoțiilor? Morala este: faceți sport și lăsați și copiii să facă – cu cât mai mult, cu atât mai bine, doar să fie ales de ei.

orkshop de parenting, revista psychologies

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător:
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

După ce Ministerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, Libertatea continuă să explice cum e posibil un asemenea fenomen.

Citeste
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale

Uleiurile esențiale sunt lichide concentrate, care conțin compuși de aromă din plante. Acestea sunt „esențiale’ în sensul în care poartă mirosul distinctiv al plantei din care a fost extras, sau esența sa. Uleiurile esențiale pentru uz intern sunt o soluție naturală pentru menținerea sănătății. Uleiul esențial conține principii active din planta din care s-a extras, […]

Citeste
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac

A face o mică schimbare de look din când în când are o influență pozitivă asupra felului în care ne simțim și aduce o stare de bine ce nu are nevoie de terapii sofisticate sau de investiții costisitoare. Ori de câte ori ne simțim nesigure, vulnerabile sau nemulțumite de o situație actuală, recurgerea la mici […]

Citeste
Workshop de parenting: Copii deștepți, părinți înțelepți
Workshop de parenting: Copii deștepți, părinți înțelepți

Revista Psychologies, împreună cu invitatele sale, Ana Maria Brânză și Otilia Mantelers, au susținut un workshop de parenting, unde părinții au aflat multe informații utile despre dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. Evenimentul a fost găzduit de București Mall. A început școala, părinții au intrat în priză, copiii încă mai… copilăresc. Și ce înseamnă, mai exact, […]

Citeste
Cum te poți motiva să faci mișcare constant
Cum te poți motiva să faci mișcare constant

Așa cum demonstrează nenumărate studii, mișcarea are un efect benefic asupra sănătății și poate preveni apariția unor boli. Experții recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și ideal ar fi să integrezi diverse activități în rutina ta. Dar de multe ori poate fi greu să găsești timp de exerciții fizice pe […]

Citeste
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei - cum funcționează?
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei – cum funcționează?

Marea majoritate a celor care intră în contact cu uleiurile esențiale Aromateria ajung să le îndrăgească. Conștienți sau nu, ajung să le folosească mai ales datorită felului în care aromaterapia le afectează starea de spirit. Cum funcționează uleiurile esențiale?   Cele două tipuri de mecanisme fundamentale prin care ele acționează sunt mecanismele farmacologice și cele […]

Citeste