Now Reading
Criza lor, criza mea, crizele noastre

Criza lor, criza mea, crizele noastre

Revista Psychologies

Cand a inceput sa se vorbeasca despre criza economica aproape ca nici nu ascultam amanuntele despre ea si ii multumeam lui Dumnezeu ca nu resimtim problemele pe care ar fi putut sa ni le provoace. Asta se intampla in urma cu trei luni, de atunci prea multe lucruri s-au schimbat.

Criza economica ne-a luat pe nepregatite.Mama mea este in concediu medical de peste o luna, deoarece are probleme de sanatate si inca nu a primt nici un banut, fabrica nu are bani din cauza lipsei contractelor – criza economica. Tatal meu in urma cu o luna a ramas fara serviciu, nici macar somer. Eu am doi puiuti, cel mare are aprox. sapte ani iar cel mic doi ani si o luna, deci concediul meu de crestere a copilului s-a terminat.

De 2 luni astept sa ma angajez in Sanatate, dar posturile inca sunt blocate si astept… si sper… cu rabdare. Sotul meu lucreaza, castiga destul de bine si trebuie sa recunosc ca in prezent el este stalpul familiei si sunt tare mandra ca am un astfel de barbat langa mine.

As dori sa va dau cateva sfaturi daca mai aveti vreun strop de rabdare ramasa, cum ati putea sa treceti putin mai usor prin aceasta perioada destul de grea pentru noi toti. Primul pas important este sa ne asiguram ca suntem responsabili si intelepti cu banii pe care ii aducem lunar in contul familiei sau cel personal. Trebuie sa fim buni manageri cu fiecare leu pe care il castigam. Vom face acest lucru prin calcularea si planificarea corecta a veniturilor financiare. Cam asa procedez eu si familia mea.

Stiati ca cei mai multi bani irositi din veniturile noastre se pierd datorita cheltuielilor neprioritare? Eliminati cheltuielile neprioritare. Planificarea nevoilor urgente este importanta, deoarece prin aceasta metoda eficienta vom elimina cheltuielile care nu sunt importante sau prioritare. Stiu ca la inceput va fi greu mai ales ca noi romanii suntem niste excelenti consumatori, dar incercam sa facem putine sacrificii pentru a nu avea de pierdut mai tarziu. Pentru a nu ne ingloda in datorii.

Eu va doresc multa rabdare, optimism si mai ales intelegere. Atata timp cat intr-o familie este intelegere si liniste cu siguranta vom trece peste orice impas, chiar si cel financiar. Motto-ul meu:Fii bun si vei reusi. Pupici dulci.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top