Now Reading
Daca tinerii ar putea urma sfaturile…

Daca tinerii ar putea urma sfaturile…

Revista Psychologies

Daca tinerii ar putea urma sfaturile… Dar se pare ca este o lege perfida a firii: nu putem invata decat din propriile experiente. In cazuri fericite si din ce in ce mai rare, experienta de viata se completeaza cu experientele din lecturi, transmise subtil, indirect, cu maiestrie.

Dar daca tinerii ar putea sa asculte sfaturile celor mai in varsta, ar afla din timp ce piere si ce dureaza. Ar putea afla ca o relatie va trai si va fi mereu o bucurie numai daca cei doi vor avea ce vorbi si daca vor rade impreuna. Anii trec, pasiunea slabeste, dispare…

Dar a fi impreuna, inseamna a te gandi la celalalt atunci cand nu este alaturi. A sti ce-l va bucura, ce-l va intrista, ce-l va amuza. A sti ca iti vei gasi la el consolare, incurajare, ajutor. A sti ca, chair daca ai grsit cu ceva, te va ajuta sa-ti ierti greseala si sa repari ce se mai poate repara. A fi impreuna, inseamna a avea mereu un aliat neconditionat.

A fi impreuna, inseamna a privi in tacere la televizor si a surprinde in ochii celuilalt aceleasi lacrimi de emotie la o scena duioasa, a izbucni in ras la aceeasi gluma, a visa acelasi vis… …chiar daca Ea a pus ceva kilograme in plus de la cele doua nasteri, chiar daca El are cu mult mai putin par in crestet decat atunci cand l-a cunoscut… …chiar daca Ea sta jumatate de ora la telefon cu sora ei, chiar daca El sta noptile in fata calculatorului, chiar daca Ea nu este o bucatareasa desavarsita, chiar daca El nu este cel mai bun dansator…

Dar cand clipa este importanta pentru tine, il regasesti pe El, acelasi? Daca da, atunci inseamna ca ati fost tot timpul impreuna..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top