Now Reading
Parerea mea modesta

Parerea mea modesta

Revista Psychologies

Parerea mea modesta in legatura cu aticolul lunii:
-leul s-a devalorizat in raport cu alte monede deoarece economia tarii noastre este mai fragila decat economia altor tari. Doar cu blocuri peste blocuri construite haotic, falimentand fabrici pentru terenul de sub ele nu poti sustine o economie. Ziarele au fost pline de astfel de cazuri. Da, la noi criza e mai mare ca la altii. Guvernantii nostrii nu prea fac nimic sa incurajeze cresterea economica interna si sa gaseasca contracte si piete de desfacere in strainatate pentru produse fabricate in Romania. Vreau sa ma contrazica cineva!
-preturile au luat-o razna la noi din acelasi motiv de mai sus plus stadiul de capitalism salbatic si primitiv in care (inca) ne aflam. De ce sa nu dea “tunuri” daca se poate? Lacomia nu are limite. La noi oricum preturile sunt mai mari comparativ cu intreaga Uniune Europeana.
-si un comentariu pentru finalul articolului. Daca nu am avea speranta ne-am arunca cu totii (cei ce muncim in anonimat zi de zi) pe geam! Va fi mai bine in Romania si preturile vor scadea? Depinde tot de guvernantii nostri sa-i oblige pe comercianti (vezi legea sau cu s-o numi, codul bunelor practici in supermarket-uri… sau macar incercarea de a-i determina sa nu ne mai taxeze asa pe fata, din nimic). Daca vor exista initiative de a sustine economia tarii, turismul, scoala romaneasca, vom progresa. Bani s-ar gasi asa cum se gasesc bani si pentru altele unde nu ar trebui aruncati. Macar in virtutea inertiei, asa cum de fapt am intrat si in Uniunea Europeana mai mult sau mai putin voit, va trebui sa avansam impinsi mai mult sau mai putin de la spate. Vor mai trece insa niste ani. Din pacate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top