Bianca-Georgiana Mihai
Sunt absolventă a facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și sunt specializată în aria psihoterapiei cognitiv-comportamentale, psihologiei clinice și hipnozei ericksoniene cu experiență de 8 ani.
Valorile mele profesionale sunt încrederea, înțelegerea profundă a cadrului de referință al clientului, compasiunea, comunicarea asertivă și îmbunătățirea constantă a alianței terapeutice, învățând cum să echilibrez nevoia de a fi în acord cu eul meu și nevoia de a fi în relație cu ceilalți.
Am experiență ca psiholog în cadrul secției de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic ,,Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” unde am înțeles mai bine nevoile celor mici, încercați de boli grave, precum cancerul. Doi ani de expertiză în psihoeducație cu adolescenți ca psiholog clinician și psihoterapeut la Asociația M.A.M.E., Centrul Steluțelor, timp de doi ani, dar și înființarea cabinetului individual de psihologie au completat ultimii ani ai carierei mele.
În prezent, am propriul cabinet de psihologie și colaborez la centrul de Dezvoltare Personală, Dezvoltăm.ro, din București. Aici fac parte dintr-o echipă multidisciplinară de profesioniști, unde cele mai potrivite soluții pentru problemele sociale și psiho-emoționale ale comunității noastre.
La începutul anului 2024 am organizat și susținut două ateliere de grup, primul având ca temă centrală Genograma familiei, iar al doilea având ca temă Copilul interior. Genograma reprezintă o schemă grafică a relațiilor dintre membrii familiei pe mai multe generații și ajută la identificarea direcțiilor de lucru în terapie. Conștientizarea sensului acestor dinamici, contabilității familiale și rolurilor pe care a trebuit să ni le asumăm deblochează o schimbare în identitatea persoanei principale: Cine și cum sunt eu de fapt?
Am avut, de-a lungul carierei, clienți care mi-au provocat mintea și mi-au cutremurat vechile principii. De la probleme legate de anxietate de separare, atacuri de panică, teama de a pierde controlul, teama de spații înguste, teama de abandon, de respingere, teama de a nu mai face pe plac, fobii de insecte, de microbi, relații toxice, tema doliului, dependența și codependența în relație, infidelitatea în cuplu, adicții (droguri, aplicații de dating, cumpărături), teama de singurătate, dificultatea de a pune limite, traume, abuzuri sexuale, la cele legate de depresie și clienți ce întâmpinau dificultăți de relaționare în interacțiunea cu cei cu stil de personalitate narcisist și borderline. Dacă te regăsești în vreuna din aceste situații, te invit să lucrăm împreună.
Îmi doresc ca după fiecare ședință, clientul să afle lucruri noi despre sine însuși, sub forma unor conștientizări relevante și motivaționale. Alianța terapeutică este cea pe care mă bazez cel mai mult, doar construind o relație puternică clienții pot ajunge în profunzimea emoțiilor și pot trece la pasul următor, schimbarea. Asemenea unui jurământ pe care îl facem persoanei iubite și pe care-l reînnoim la finalul fiecărei zile sub forma unei alegeri conștiente, așa îmi propun să mențin un angajament puternic și stabil față de profesia mea, să respect codul deontologic, să mă informez constant și să duc un proces continuu de dezvoltare personală.
De-a lungul experienței, am observat că mulți clienți nu aveau exercițiul unui atașament securizant. Relația terapeutică este cadrul ideal unde pot învăța acest atașament pentru a avea relații mai hrănitoare. O lecție importantă este să înțelegem în profunzime că nu ne putem vindeca în același mod în care am învățat să supraviețuim. Odată ce înțelegem asta, ne va fi mai ușor să observăm că în spatele oricărui comportament agresiv există o suferință. Nu justificăm comportamentul, înțelegem suferința din spate și devine mai ușor să ne iertăm pe noi și pe cei din jurul nostru.
Te invit să-ți dai seama dacă rezonezi cu mine și pot fi terapeutul tău. Țin ședințe terapeutice de 60 de minute sau 90 de minute, în funcție de ce ți se potrivește mai bine. În terapii este esențial să stabilim împreună obiectivele și să le monitorizăm în timp. Integrez tehnici specifice abordării cognitiv-comportamentale, tehnici de respirație și meditație, tehnici psihosomatice în lucrul cu corpul pentru a calma sistemul nervos autonom, tehnici de autoreglare emoțională. Hotărârea de a deveni psiholog este cea mai bună decizie luată, așa cum clienții îmi spun în prezent că începerea terapiei a fost cea mai bună decizie din viața lor.
Starea ta de bine este prioritatea mea.