Now Reading
Pielea si ritmul naturii

Pielea si ritmul naturii

Revista Psychologies
femeie-cu-portocale

Cel mai mare organ al corpului, pielea, e si ea foarte sensibila la schimbarea de sezon sau alimentatie. Si pentru ca detestam sa avem riduri sau pete pigmentare, iata cateva idei de… alintare a pielii.

In functie de momentul zilei, al lunii sau al anului, pielea noastra este supusa unor ritmuri biologice diferite, care, daca le respectam, o fac mai receptiva si mai elastica. Dar nerabdarea noastra adesea o destabilizeaza. Avide dupa rezultate rapide, ne grabim sa folosim o crema noua, dupa ce am lasat-o pe aceea care nu „a stiut“ sa dea rezultate intr-o saptamana. Or adaptarea permanenta – o noua ingrijire, un nou anotimp – ii tulbura echilibrul. In realitate, nu ar trebui sa judecam eficacitatea unei ingrijiri inainte de un ciclu complet de reinnoire celulara, respectiv inainte de 28 de zile.

Succesiunea anotimpurilor

Ele influenteaza viata pielii, organ sensibil la variatiile climatice. Folosirea produselor de ingrijire adaptate frigului sau caldurii pare sa se impuna de la sine pentru multe dintre noi. Ceea ce stim mai putin, este ca pielea sufera mai mult primavara si toamna.

In timpul acestor anotimpuri intermediare, cand variatiile de temperatura si umiditate nu sunt statornice, ea trebuie sa faca un efort mai mare de adaptare. Contrar opiniilor general acceptate, pielea suporta mai bine temperaturile extreme ale iernii si ale verii, pentru simplul motiv ca sunt constante.

Toamna este o faza de tranzitie. Pielea devine mai pala, isi pierde tonusul, se deshidrateaza. Atunci cand nu mai este „ascunsa“ de bronz, adevarata sa natura si imperfectiunile apar: riduri, portiuni uscate, puncte rosii sau, din contra, productie crescuta de sebum… Consecintele expunerilor solare se fac simtite. Este perioada ideala pentru masti si cure intensive.

Prioritatea o are regenerarea cu ajutorul gomajului si fermitatea prin intermediul produselor antiimbatranire.

 

Citeste continuarea articolului in revista Psychologies, editia noiembrie 2012.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top