Now Reading
Revista Psychologies, ediția ianuarie 2019

Revista Psychologies, ediția ianuarie 2019

Avatar photo

Ediția de ianuarie a revistei Psychologies este disponibilă la punctele de vânzare a presei!

 

Cu fiecare sfârșit de an, bilanțul realizărilor personale tinde să arate negativ, iar mesajul pe care ni-l transmitem este că „anul viitor voi face ce mi-am propus!“. Dar oare știm să ne propunem obiective realizabile? Suntem capabili să ne apreciem evoluția, chiar dacă nu arată așa cum o descrisesem în lista de rezoluții? Cum ne-ar ajuta practicarea recunoștinței și ce rol joacă ea în deciziile noastre viitoare? Află din paginile revistei!

Epuizarea emoțională este o realitate cu care ne confruntăm adesea, deși puțini o conștientizăm. Știm că suntem mai irascibili, mai nervoși, mai triști, nemulțumiți și incapabili să ne recâștigăm controlul asupra vieții noastre. Fie că este vorba despre îngrijirea unei persoane dragi bolnave, despre o relație de cuplu nesatisfăcătoare ori de o schimbare majoră în ritmul vieții, ne simțim învinși și lipsiți de resurse de a investi emoțional în continuare. În această ediție îți spunem concret ce e de făcut.

Mai există o altă formă de abuz, care însoțește întotdeauna abuzul fizic sau care există de sine stătător: abuzul emoțional. El poate apărea în familie, la serviciu, în relațiile de cuplu, având consecințe extrem de serioase. Așadar, este esențial să îi recunoaștem semnele și să luăm atitudine. O analiză în detaliu, lucidă, care ne invită să ne evaluăm relațiile.

Adolescenții spun că sunt senzaționale. Consecințele? Cine se gândește la consecințe?! Drogurile legale sunt un flagel subteran, statul nu știe cât se consumă și care e rata de creștere a consumului. Dar ce sunt acestea? Alina Ciupercovici, în colaborare cu Dana Burciu, psiholog clinician și psihoterapeut la Clinica ALIAT Suceava, explică ce se întâmplă cu „legalele“. Un articol pe care părinții nu trebuie să îl rateze!

Pentru ca o relație să meargă (prietenie, cuplu, colegialitate), printre alte ingrediente mai ai nevoie și de încredere. Pur și simplu o acordăm sau se câștigă în timp? Ce putem face atunci când, în nenumărate rânduri, încrederea ne-a fost înșelată, iar acum ne este foarte greu să mai acordăm credit cuiva? În Psychologies ianuarie lămurim situația!

În contextul în care a fost supusă la vot definiția familiei, într-un referendum fără sens, care nu a făcut decât să arate cât de diversă este lumea, noi ne-am gândit să propunem atenției cititorilor un dosar despre starea familiei de azi. Ce mai este, care îi sunt componentele și problemele actuale, etc. Într-o lume tot mai complexă și în care regulile tradiționale nu își mai găsesc locul, familia devine, în mod evident, acel sistem dinamic și schimbabil, care probabil că a fost, oricum, dintotdeauna. Un dosar special, de citit pe îndelete, fără prejudecăți.

Ca de obicei și secțiunea de wellbeing ne vine în ajutor! Descoperim ce impact benefic asupra organismului au cafeaua, ceaiul și ciocolata caldă, cum se manifestă și cum să îngrijim urticaria la frig, sau cu ce probleme de vedere ne putem confrunta după 40 de ani.

 

Lectura plăcută și un nou an minunat!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top