Un pic de psihologie… pisiceasca

Un pic de psihologie... pisiceasca

Pisica


Un pui de pisica ce zgarie si distruge nu se comporta astfel ca act de sfidare sau de agresivitate. Cauzele pot fi diverse, dar se pot rezolva repede, cu putin efort (de ambele parti).

Un cuplu intra in cabinetul veterinar, cu un pisicut in cusca si un aer neconsolat. Intelegem de ce, abia dupa ce le vedem mainile pline de zgarieturi. Si totusi, animalutul de cateva luni nu ar trebui sa aiba vreun motiv de nemultumire sau neliniste. „L-am luat de pe strada acum cateva zile. Era singur si parasit sub o masina“, povesteste Elena, proaspata stapana a neastamparatului. „Dupa ce ne-am chinuit sa il luam, l-am dus acasa, unde s-a ascuns sub pat, si acolo a ramas o zi intreaga. Cand am incercat sa il scoatem, ne-a umplut de muscaturi si zgarieturi.“

Dar problemele nu se termina aici. „Se agata de mobila, isi ascute gherutele de tapiterie. Se atarna de perdele si tot ce prinde, distruge. Se poate face ceva pentru a remedia situatia sau suntem fara speranta?“, se intreaba sotul Elenei. Pisicul este agresiv, fara indoiala: musca, zgarie si nu suporta sa fie atins de nimeni.

Este un baietel, care nu are mai mult de 40 de zile, care, in cel mai probabil caz, a fost separat prea devreme de mama lui. De aceea, ii lipsesc obiceiurile pe care aceasta ar fi putut sa il invete, esentiale pentru a-si educa autocontrolul, pentru a intelege ce inseamna sa muste sau pentru a accepta contactele fizice. Pisoiul este, intr-adevar, un salbatic, dar, fiind atat de mic, cu putina bunavointa, va putea fi educat.

Foto: shutterstock.com

Citeste continuarea in revista Psychologies, editia lunii iunie.

Comenteaza si tu
Recomandări
Revista Psychologies, ediția iulie 2018
Revista Psychologies, ediția iulie 2018

Revista Psychologies, ediția de iulie, este acum disponibilă la punctele de vânzare a presei! Nu rata interviul special cu Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, dosarul despre iubire și cauzele infidelității, și multe alte articole foarte interesante!

Citeste
Revista Psychologies - ediția de iunie
Revista Psychologies – ediția de iunie

Ediția de iunie a revistei Psychologies te așteaptă la punctele de vânzare a presei!

Citeste
Revista Psychologies, ediția aprilie 2018
Revista Psychologies, ediția aprilie 2018

Revista Psychologies, ediția de aprilie, te așteaptă la punctele de vânzare a presei!

Citeste
Un pic de psihologie... pisiceasca
Un pic de psihologie… pisiceasca

Un pui de pisica ce zgarie si distruge nu se comporta astfel ca act de sfidare sau de agresivitate. Cauzele pot fi diverse, dar se pot rezolva repede, cu putin efort (de ambele parti). Un cuplu intra in cabinetul veterinar, cu un pisicut in cusca si un aer neconsolat. Intelegem de ce, abia dupa ce le vedem mainile pline de zgarieturi. Si totusi, animalutul de cateva luni nu ar trebui sa aiba vreun motiv de nemultumire sau neliniste. „L-am luat de pe strada acum cateva zile. Era singur si parasit sub o masina“, povesteste Elena, proaspata stapana a neastamparatului.

Citeste
Revista Psychologies, ediția februarie 2018
Revista Psychologies, ediția februarie 2018

Revista Psychologies, ediția de februarie, te așteaptă la punctele de vânzare a presei! Da, și luna aceasta ți-am pregătit o carte de dezvoltare personală excepțională. Nu rata pachetul special revista + cartea Cum să te înţelegi pe tine însuţi şi pe ceilalţi, de Louise Deacon.

Citeste
Revista Psychologies ediția ianuarie 2018
Revista Psychologies ediția ianuarie 2018

Revista Psychologies, ediția de ianuarie, te așteaptă la punctele de vânzare a presei!

Citeste