Now Reading
Cum te motivezi să faci sport

Cum te motivezi să faci sport

Avatar photo

Te-ai hotărât să mergi la sală. Grozav! Însă oboseala sau anii întregi de sedentarism pot reprezenta capcane care te împiedică să-ți urmezi scopul. Așadar, cum te motivezi să faci sport? Horaţiu Dumitrescu, PT Manager World Class România, ne spune cum să transformăm antrenamentele într-o rutină.

 

Decizia de a face sport

Este important, mai întâi, să iei decizia fermă de a-ți schimba stilul de viaţă, de a-ți redefini obiceiurile şi de a obţine o versiune mai bună a ta.

Desigur, toate aceste lucruri presupun efort, energie, concentrare către atingerea obiectivelor şi, nu în ultimul rând, gândire pozitivă, însă totul se va face cu paşi mici, dar siguri.

Citește și:

Somn în exces sau insuficient – ce se întâmplă în corp când dormi prea mult sau prea puțin

Cum să ne creștem imunitatea

Direcţia pe care trebuie să o urmezi

Este esenţial să ştii în ce direcţie vrei să te îndrepți cu antrenamentele şi să-ți stabilești obiective realiste. Indiferent că vrei să faci mişcare pentru a te relaxa sau pentru a face performanță, trebuie să-ți stabilești o strategie şi să te gândești cum vei reuşi să-ți atingi ţelurile.

Ca orice lucru care merită, trebuie investite resurse de timp şi o motivaţie solidă. Acestea te determină să te trezeşti în fiecare dimineaţă, gândindu-te că eşti cu un pas mai aproape de scopul tău.

 

Dedicarea de care dai dovadă

Decizia şi direcţia sunt bifate. Acum dedicarea este elementul cheie care transformă sportul dintr-o activitate ocazională într-un mod de viaţă real. Antrenamentele, chiar şi în doze mici, dar regulate, sunt cheia spre succes.

 

Vino la sală cu un prieten

Ce-ar fi să vii la sală împreună cu cineva drag?! Pentru un plus de energie şi motivaţie, încurajarea este foarte importantă.

Și este mai greu să spui „nu!“ când v-ați făcut un program împreună, iar prietenul sau prietena te aşteaptă să mergeți la clasa aleasă de comun acord.

 

Discută-ți obiectivele cu un antrenor personal

Antrenorul personal îți crește motivația, dar el se asigură că fiecare exercițiu este efectuat corect, și te ajută la stabilirea și atingerea obiectivelor.

Indiferent de programul sau de preferințele pe care le ai în materie de exerciții, antrenorul personal îți va monitoriza evoluția în permanență și îți va recomanda cele mai eficiente metode pentru ca rezultatele tale să fie demne de invidiat.

Pe lângă beneficiile aduse sănătăţii, sportul trebuie să fie o activitate relaxantă şi distractivă, care merită să intre în rutina ta zilnică!

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top