Viața la kilogram te îndepărtează de sensul ei adevărat
Te-ai întrebat vreodată cât de mult valorează viața ta? Da, îmi imaginez că probabil vei spune că nu poți pune un preț pe ea și îți dau dreptate, dar te provoc totuși să îți adresezi această întrebare și să sesizezi care sunt primele gânduri care îți vin în minte. Aceste frânturi de idei vin din subconștient și îți oferă o imagine precisă a tipurilor de programe și tipare în baza cărora funcționezi.
Este posibil să pui în balanță toate reușitele tale, dar și lecțiile primite, să analizezi statutul pe care îl ai în societate, să aduni toate responsabilitățile pe care le ai față de cei dragi sau să faci inventarul bunurilor materiale pe care le deții.
Dacă mintea ta optează pentru astfel de răspunsuri, înseamnă că ești obișnuit să îți vezi viața dintr-o perspectivă cantitativă. Nu este nimic greșit într-o astfel de abordare, ci dimpotrivă, cei mai mulți dintre noi scoatem la suprafață din subconștient această variantă de răspuns. Este cam singura opțiune pe care am învățat-o de-a lungul anilor prin comportamentele repetitive pe care ni le-am însușit pentru a ne putea integra în lume. Asta este ceea ce mie îmi place să numesc „viața la kilogram”.
Totul în jurul nostru se axează pe cantitate, de la numărul de mesaje și de email-uri la care răspundem zilnic până la caloriile pe care le consumăm și pașii necesari pentru a arde acele calorii, încât nu este de mirare că am ajuns să numărăm orice și să aplicăm această caracteristică a lumii materiale la însăși noțiunea de viață. Dacă nu putem pune o idee într-o formulă matematică de unde să rezulte ceva concret, atunci pare că ea nu capătă greutate și prin urmare nu prea merită să îi dăm importanță, nu-i așa?
Un procent mic de oameni se va gândi la întrebarea „Cât de mult valorează viața ta?” ca la o trăire intensă, ca la un zbor printre stele sau o sclipire perpetuă. Toate acestea au în comun unicitatea și emoția și din această perspectivă viața este percepută ca o esență, ea eliberându-se complet de orice dimensiune.
Este adevărat că întrebarea adresată ascunde ideea de cantitate și automat va atrage după sine un răspuns pe măsură. Am încercat să găsesc formulări mai potrivite, care să nu conțină această capcană a măsurătorii, de genul: „Ce este viața ta pentru tine?” sau „Cum îți simți viața?”. Acestea sunt doar simple sugestii dar sunt convinsă că doar tu poți găsi formula corectă prin care să îți definești viața.
Viața la kilogram a ajuns să dețină o putere foarte mare și îmi imaginez că tocmai din acest motiv ne-am îndepărtat tot mai mult de la esența vieții, ce nu poate fi cuantificată în vreun fel. Merită să iei o pauză de la îndatoririle zilnice și de la agitația în care ești prins pentru a-i permite sufletului să îți aducă aminte despre ce înseamnă viața ta și ce loc ai tu în viața ta. Ușor de zis, dar mai greu de făcut.
Pentru a putea pune stop agitației mentale, îți propun să încerci remediile florale Bach. Acestea te vor ajuta să îți echilibrezi emoțiile și să ajungi la profunzimea ființei tale. Frumusețea acestei terapii constă în faptul că este naturală, poate fi folosită de oricine, este extrem de simplu de administrat și nu are contraindicații sau efecte secundare. Îți recomand să discuți cu un practician acreditat care să te îndrume pas cu pas în conectarea cu tine și să îți propună cea mai potrivită selecție de remedii pentru emoțiile tale din prezent.
Dacă dorești să afli cum acționează remediile florale și cum te pot aduce mai aproape de esența ta, prin îndepărtarea treptată a straturilor emoționale pe care le-ai adăugat în ani și ani, te invit să intri pe www.andreeameghes.ro. Am adunat acolo mai multe informații despre puterea vindecătoare a acestor esențe florale, descoperite în anii ’30 de către doctorul britanic Edward Bach.
Unii spun că destinația este importantă, alții sunt de părere că ar trebui mai degrabă să ne concentrăm pe călătorie. Mai sunt voci care afirmă că cea mai semnificativă este de fapt compania care ne însoțește pe acest drum. Indiferent cu care abordare rezonezi mai mult, îți poți privi viața ca fiind o cernere de clipe încărcate de trăiri. Deci, ceea ce contează cu adevărat nu este cantitatea de clipe pe care le-ai trecut prin sită, ci ce făceai tu atunci când clipele curgeau neîncetat.
Andreea Megheș este astrolog certificat, trainer format în metoda ESPERE® și practician acreditat internațional în terapia florală Bach. Cu o experiență de peste douăzeci de ani în zona de business, Andreea și-a dat seama că o mai bună conectare cu propria ființă este primul și cel mai important pas în evoluția personală și profesională. Dintre tehnicile diverse cu care lucrează în consultații, îi place să numească astrologia ca fiind "firul roșu" în procesul de cunoaștere de sine.