Now Reading
Am ramas insarcinata si de atunci totul s-a schimbat

Am ramas insarcinata si de atunci totul s-a schimbat

Traiesc o drama si nu stiu ce sa fac. Totul a inceput acum 3 ani jumate, cand am cunoscut marea iubire. Am inceput cu ”stangul” pot sa spun pentru ca amandoi eram implicati in alte relatii. Eu, fiind indragostita, am renuntat foarte usor la prietenul meu de pe atunci, dar iubirea mea nu a renuntat la prietena lui. Au urmat un an plin de minciuni din partea lui.Incerca sa mentina relatiile cu amandoua.

A trecut si asta cu multe lacrimi, suspine, despartiri, ierta si impacari, a renuntat la ea. Eu nu puteam renunta la el, chear daca imi gresise atat de mult, eram orbita de dragostea ce i-o purtam. Stiam ca ma iubeste, era genul de baiat ”de moda veche” care imi saruta mainile, imi oferea afectiune si ma incalzea cu dragostea lui.

Dupa 3 ani de relatie ne-am mutat impreuna la el in apartament. Amandoi ne doream un copil. Imi spunea ca atunci cand voi ramane insarcinata ne casatorim, pt.k isi dorea sa nu ma piarda niciodata. Am ramas insarcinata si de atunci totul s-a schimbat. A intrat intr-un anturaj de prieteni, pleca de acasa si se intorce foarte tarziu, a inceput sa se drogheze. Imi povesteste aventurile pe care le are cu alte femei. A ajuns la concluzea ca este tanar (are 28 de ani) si poate sa-si traiasca viata in continuare. De casatorie nici nu vrea sa auda, chiar daca puiutii nostri sunt pe drum. Cred ca eu nu mai insemn nimic pentru el. Cum sa schimb toata situatia? Ce pot sa fac?

Intrebare pusa de: Irina, 0

Raspunsul psihologului:

Este o poveste trista, dureroasa…as zice ca trezeste multa neputinta. Dar chiar daca imi trezeste astfel de sentimente povestea dv trebuie sa va spun ca ati luat parte chiar dv la destinul vietii dv! Nu stiu daca va spun ceva nou sau nu, dar „orbirea” are parti bune, dar si parti negative. Fara sa vreti sau poate ca nu ati vrut sa vedeti, v-ati indrogastit de „wrong guy” si acum suportati consecintele acestei alegeri.

Foarte sincer, desi nu dau niciodata solutii, v-as sugera o solutie extrema, v-as indruma sa fugiti acum cat mai puteti si sa nu va uitati inapoi cu riscurile de rigoare, altfel suferinta dv nu va putea fi vindecata. Va ramane o rana deschisa si purulenta permanenta, pentru ca nu ne sat in putere sa schimbam oamenii dupa bunul nostru plac si dupa nevoile noastre. Oamenii se schimba daca ei vor si isi doresc asta, daca are sens pentru ei. Amestecul de derizoriu si droguri din poveste nu suna deloc bine si solutia sta doar la dv si in puterea dv de a anula simbolic aceasta iubire si de a va asuma acest esec sentimental.

Daca nu, povestea este destul de simplu de imaginat cum va arata in viitor, si viata dv nu va avea un parcurs usor si lin. Mai bine taiati gangrena dureroasa acum pentru a nu intoxica tot corpul. Dar oricum, asta ar fi alegerea mea si nu a dv.

Am folosit aceasta „diversiune” pentru a va arata o alternativa, a va sublinia faptul ca in orice moment luam diverse decizii care ne vor afecta viata atat pe termen mediu cat si lung si ca in momentul respectiv avem de ales, avem alternative, trebuie doar sa le vedem si sa ni le asumam. Efectele alegerilor noastre se vad in rezultate si calitatea vietii noastre.

Lipsesc multe din povestea asta…maturitatea, serioziatea, asumarea, commitmentul, parteneriatul – dar ma intreb…daca a mai ramas iubire, ce fel de iubire a ramas…pentru ca atractia este una si a creste copii este alta.
Oricare ar fi decizia dv, va trebui sa invatati sa vi-o asumati, sa va considerati parte la ea si nu doar partener pasiv caruia i se fac lucruri.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top