Now Reading
Ar fi ideal sa se obisnuiasca impreuna

Ar fi ideal sa se obisnuiasca impreuna

Am nevoie de sfaturile d-stra, ale unui psiholog, caci eu nu stiu cum sa procedez in situatia care ma aflu. Eu am un baietel de 3 ani de la prima casatorie si sotul meu actual are si el un baietel de 7 ani de la prima casatorie, dar nu locuieste cu noi, decat doar 2 zile pe saptamina, in rest e cu mama lui. Deci, soacra mea insista la sot si la mine deja, ca zilele cand vine copilul lui la noi sa-i las sa iasa ei singuri in oras, la plimbare, nu conteaza unde, dar sa fie ei singuri fara mine si copilul meu, caci zice ca baiatul lui devine gelos si rautacios pe mine si baiatul meu, caci noi suntem mereu cu tatal lui si astfel el se va simti important daca taica-sau o sa iasa cu el doar singur. Dar eu nu sunt sigura c-ar fi metoda cea buna, caci ar fi ideal sa-i facem sa se obisnuiasca impreuna caci doar suntem o familie, nicicum nu-mi intra in cap in ziua de odihna sambata, sa ne separam. Va rog, spuneti-mi cum ar fi bine. Va multumesc anticipat. Ana

Intrebare pusa de: Ana, 26

Raspunsul psihologului:

Mesajul imi sugereaza ca de fapt exista o lupta pentru putere intre dumneavoastra si soacra. Pare ca celelalte persoane implicate, adica sotul dumneavoastra si copiii, n-au nici un cuvant de spus. Nici o preferinta. Sotul dumneavoastra asteapta sa „il lasati” sau nu sa stea singur cu copilul, iar copilului sau i se atribuie trairi, sentimente fara a incerca sa se discute cu el despre acest subiect.

Intrucat spuneti ca baietii nu s-au obisnuit unul cu celalalt, pot presupune ca familia dumneavoastra este recent infiintata. Pe de o parte exista in dumneavoastra o mare dorinta sa petreceti cat mai mult timp impreuna cu sotul dumneavoastra, iar pe de alta parte aproape sigur amandoi copiii au fost afectati de aceasta schimbare majora.

Incercati sa discutati deschis intre voi despre sentimentele pe care le aveti. Asa veti reusi sa ajungeti la o solutie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top