Now Reading
Complexul acneei

Complexul acneei

Am apelat la dumneavoatra cu o problema care ma macina din adolescenta, de la16 ani, avand acum 20. Nu reusesc sa scap de acnee si din cauza asta simt nevoia sa ma izolez. Nu am curaj sa ies cu nicio fata, sunt foarte, foarte complexat, de multe ori extrem de trist si daca merg in oras nu reusesc sa ma distrez. Sunt constient de problema mea si stiu ca nu o pot controla desi am incercat toate solutiile posibile! Oricate articole de psihologie as citi… ma calmeaza un pic dar e ceva temporar. Stiu ca acesta este un site dedicat femeilor, dar articolele mi se par foarte interesante pt toata lumea! Astept raspunsul dumneavoastra, ce sa fac?

Intrebare pusa de: Sauciuc, 20

Raspunsul psihologului:

Iti propun urmatorul exercitiu: data viitoare cand iesi pe strada, cauta sa vezi daca intalnesti baieti cu acnee pe fata. Probabil ca vei gasi cativa. Este vreunul de mana cu vreo fata? Daca vei intalni un baiat cu acnee care sa fie iubitul unei fete, atunci poate ca problema nu este acneea.

Acneea ta este pretextul, nu cauza problemelor tale. In acelasi timp este un simbol: acneea ta simbolizeaza toate lucrurile din tine care, in mintea ta, te fac de neiubit. Lucrurile pe care tu le gasesti respingatoare la tine si-au croit drum pe fata ta si au luat forma acneei. Acneea este astfel raspunzatoare pentru toate nereusitele tale in relatiile cu fetele. Te asigur ca nu este asa. Nereusitele tale au alte cauze, iar acestea se refera la tot felul de inhibitii, blocaje si rigiditati mentale si emotionale.
 

Daca vei avea curajul sa lucrezi asupra lor impreuna cu un psiholog bun, vei reusi sa te eliberezi de ele. Fapt ce te va ajuta in prezent in relatiile cu fetele si te va scuti de multe probleme relationale, inclusiv dupa ce acneea iti va fi trecut.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top