Now Reading
E totul pierdut?

E totul pierdut?

Am 25 de ani si intr-un an de zile am suferit 2 avorturi cu acelasi baiat, nu inteleg ce se intampla. Am inceput relatia cu el dupa una cu un barbat mai in varsta ca mine, la inceput nu am luat-o ca pe ceva serios dar acum am ajuns sa imi pun intrebarea daca mai merita sa traiesc fara el. Eu sunt plecata in strainatate, aici am un job bun, el este la facultate in ultimul an. Ne-am inteles foarte bine in prima jumatate de an pentru ca eu m-am intors acasa pentru aceasta relatie. A fost ceva de vis, dar odata cu plecarea mea, si mai ales acum dupa sarbatori, totul parca se ruineaza. Am aflat ca sunt iarasi insarcinata si am decis sa nu-l pastram, un chin total… a devenit indiferent, cel putin asa mi se pare. Ori este cu sesiunea si examenele, ori am devenit din ce in ce mai posesiva si geloasa. Am am ajuns sa ne certam foarte des, nu ma cauta o zi doua, dar imi cauta prin mesajele de pe facebook sau yahoo. Eu nu-l insel si nici prin gand nu-mi trece, am amici barbati dar atat. Altceva este ca stau cu fostul prieten pe aceeasi scara si ne vedem des. El inca ma iubeste si vrea sa revin, dar atata de mult ma uimeste devotamentul lui si vointa de a ma recupera ca am ajuns sa compar iubirea actualului, cu care sunt de un an si un pic, si iubirea fostului. Sufar enorm, nu mai dorm noaptea, este mai mic, inteleg, mi-a spus ca ma iubeste, a plans pentru mine si mi-a zis sa ma intorc acasa. Acum ce s-a intamplat, de s-a racit? Eu sunt cea care vrea sa se intoarca acum acasa, sa lase job si tot pentru el, dar oare merita sau totul e pierdut?

Intrebare pusa de: dinu, 25

Raspunsul psihologului:

Numai dvs puteti hotari ce merita si ce nu merita sa faceti. Dvs sunteti cea care ii cunoaste pe cei doi si tot dvs sunteti cea care a ales sa urmeze o cariera in strainatate. Este ca si cum ati avea trei relatii diferite intr-un fel.

Pare ca sunteti o femeie care crede ca trebuie sa-i ofere totul iubitului ei si care (presupun) cere si de la el acelasi lucru. Si totusi, cum spuneam, este ca si cum ati avea trei atasamente – trei relatii care se exclud doua cate doua.

Incercati sa va ganditi putin la aceste contradictii, caci poate, in sinea dvs, de fapt sunteti impartita in doua nu numai in ce-i priveste pe cei doi barbati, ci si in ce priveste o cariera si o viata pe picioarele dvs, departe de tara.

Altfel spus, poate ca de fapt vi se pare greu sa duceti o viata in strainatate, o viata care, in ciuda tentatiei pe care ati simtit-o cand ati ales-o, de fapt a inviat partea din dvs care inca isi mai doreste sa fie protejata.

Aici poate zace conflictul important, iar partea careia i se pare prea grea traiul in alta tara va impinge sa fiti “posesiva si geloasa,” sa suferiti atat din cauza unui barbat sau sa va treziti cu sarcini nedorite.

Desigur, eu nu va cunosc, iar opinia mea e doar o presupunere, de aceea poate ca ar fi bine sa aveti cateva discutii cu un psiholog.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top