Now Reading
Imi reproseaza ca m-am ingrasat!

Imi reproseaza ca m-am ingrasat!

M-am recasatorit cu un barbat de 41 de ani, divortat de o sotie obeza pe care o stresa zilnic cu reprosuri de genul cum arata si in ce hal e. Nu stiam asta cand ne-am casatorit. Intre timp m-am ingrasat si eu cam vreo 13 kg. Sunt plinuta, nu obeza. Ei bine a inceput zilnic sa-mi reproseze ca am burtica, ca am pus pe mine, ca trebuie sa tin regim etc In loc sa vin cu placere acasa am ajuns sa ma stresez de ce o sa zica. Nu prea mai vrea sa facem sex, imi tot da exemple de vedete care arata bine si sunt sexy. Stiam ca ma iubeste, dar acum nu mai stiu ce sa cred. Mi-a zis ca am sanii lasati de fata cu fratele si nepotul sau. M-am simtit ultimul om, si tot el s-a suparat ca nu am acceptat sa mi se discute imperfectiunile fizice. Zice ca orice femeie trebuie sa recunoasca si sa-si asume in ce hal arata si ca eu nu-s normala la cap daca evit sa zic asta in gura mare. Mitocan, marlan, am dreptate? Sau sunt eu prea pretentioasa? Va rog dati-mi un sfat… o opinie, ce credeti despre un asemenea comportament.

Intrebare pusa de: constantinescu, 37

Raspunsul psihologului:

Nu pot face judecati de valoare legate de o alta persoana la modul indirect pe care il cereti dvs. Raspunsul cel mai simplu si destul de teleghidat este sa va raspund afirmativ intrebarilor legate de acest tip de comportament.

Dar asta sincer, nu stiu daca o sa va ajute cu ceva, din moment ce singura va dati raspunsurile! Aspectul fizic este un element important pentru fiecare in felul sau si relatiile de iubire iau (de multe ori) in calcul si acest element vizibil, de suprafata.

Insa relatiile de profunzime si sincere nu se bazeaza doar pe acest aspect, oricat de important ar fi el pentru unul sau ambii parteneri. Ganditi-va cum ar fi ca toti barbatii casatoriti care au sotii gravide sa reactioneze negativ la cresterea in greutate a acestora?!

Nu ar considera important decat felul in care se simt EI, si nu si pe CEILALTI – sotia, viitorul copil, continuand exempul. Desigur ca a ne ingriji corpul, postura, atitudinea tine de un bun simt elementar, de capacitatea cuiva de a se iubi si de a-i pasa de sine. Pentru ca daca facem asta, se va putea reflecta si in ochii si admiratia celorlalti.

Poate ca ce vrea sa va spuna sotul si sa va semnalizeze este sa nu va lasati coplesita de responsabilitati, probleme si sa continuati sa fiti si sa traiti ca o femeie, o femeie care are potential erotic care atrage si starneste admiratia.

Cred ca nu va ales intamplator mai ales dupa experienta anterioara! Poate ca si lui ii e teama sa nu se repete ceva de care a fugit in trecut. V-ati gandit de ce acest aspect este atat de important pentru dansul?

De ce a contribuit la despartirea anterioara? De ce alege sa isi manifeste autoritatea si puterea pe acest subiect? Nu cumva si dvs sunteti sensibila la asta, nu cumva atinge un punct vulnerabil? Acestea ar fi cateva intrebari la care va invit sa meditati individual si impreuna…

Oricum ar fi, trebuie sa aveti o discutie linistita, asezata despre ce insemna pentru fiecare corpul, aspectul general, dar si lucruri care tin de atractie, potential erotic. Sa intelegeti amandoi cam pe unde sunteti, care sunt perceptiile, nevoile, asteptarile fiecaruia si daca ele merita sau nu sa fie indeplinite pentru sine si apoi pentru celalalt.

Poate ca fiecare crede ceva despre celalat dar in realitate lucrurile sa stea complet altfel. Doar o buna comunicare poate ajuta o relatie sa se mentina in timp. Este de evitat controlul psihologic al cantarului, amenintarile si bine inteles jignirile asociate, atat in intimitate cat si in spatiul social alaturi de alte persoane.

Acest control si aceste amenintari nu fac sa intareasca pozitia dvs, sa va sperie, iar el sa isi manifeste autoritatea si controlul. Nu mi se pare ca astfel de amenintari isi au locul intr-o relatie frumoasa, dorita dintre doi oameni maturi.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top