Now Reading
Indiferent de ce realizez, entuziasmul tine doar pe moment

Indiferent de ce realizez, entuziasmul tine doar pe moment

Sunt mereu nemultumita… Indiferent de ce realizez, entuziasmul tine doar pe moment. In rest, in marea majoritate a timpului am impresia ca ar trebui sa fiu mai mult decat sunt, ca nu am suficiente realizari profesionale, ca nu sunt suficient de frumoasa etc. Realizez la nivel constient ca nu-mi lipseste nimic si totusi… Imi doresc tare mult sa pot vedea partea buna a lucrurilor mereu si sa ma bucur de ce am, cunosc aceasta teorie, dar nu reusesc s-o aplic decat rare ori. Ma puteti ajuta? Multumesc

Intrebare pusa de: Andrea, 24

Raspunsul psihologului:

Cu siguranta nemultumirea dv are radacini mai profunde si mai timpurii decat cele de care vorbiti. Din toata scrisoarea razbate un iz melancolic, plin de complexe, nemultumitor. Ceea ce arata ca nivelul imaginii dv de sine este destul de subred iar stima de sine sufera in consecinta. Ceva imi pune ca nu va iubiti prea tare. Ca aceasta lipsa vine de demult si nu de acum. Ca oricat ati face sa umpleti acest gol, aceasta lipsa de afectiune ea nu se lasa umpluta suficient si satisfacator. Probabil ca ati invatat asta demult si ca atunci a contat foarte mult pentru dv iar acum ea nu mai corespunde, nu mai este conforma cu o realitate externa.

Va recomand, ca in masura in acest lucru va este la indemana, sa cautati un specialist cu care sa cautati aceste resorturi demult aparute si invatate in viata dv, asadar, un demers analitic sau psihanalitic va poate fi de ajutor. Cautati pe internet astfel de specialisti recunoscuti de catre Colegiul Psihologilor!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top