Now Reading
Iubesc un misogin

Iubesc un misogin

Iubesc un misogin. Ajutooor! Vreau sa stiu cauzele psihologice care l-au determinat sa fie asa, de la problemele legate de parinti, copilarie, la relatiile nereusite, si pana la anturaj. Dar mai ales vreau sa stiu cum pot sa-l „vindec” de atitudinea asta fata de femei… Va multumesc anticipat.

Intrebare pusa de: Silviana, 21

Raspunsul psihologului:

Eu cred ca ar trebui sa te gandesti cum de ai ajuns sa iubesti un barbat care uraste femeile, inclusiv pe tine (altfel nu e misogin de fapt). Si mai mult, de ce alegi sa incerci sa schimbi pe cineva intr-o relatie, un proiect cu foarte mici sanse de succes, cand mai bine ti-ai gasi un partener deja potrivit si ai incerca sa ajuti oamenii in alt mod, mai eficient, sa zicem. Poate faptul ca-l consideri un proiect te tine langa el… si atunci e o iubire care-ti face rau.

Misoginului ii e de fapt frica de femei si se razbuna repetat si consecvent pe toate cele care indraznesc sa se apropie de el. Le desconsidera si le uraste pentru ca nu le poate iubi. De fapt se razbuna mereu pe o mama care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor lui, ea n-a stiut cum, iar el n-a fost in stare sa tolereze frustrarile inerente in copilarie si ii reproseaza ei acest lucru.

Daca vrei sa stii mai mult, citeste carti, daca vrei sa vindeci oameni, mai bine incearca sa ajungi psiholog (sau altceva), mai ales ca te intereseaza asemenea lucruri. De fapt, doar o psihoterapie psihanalitica sau o psihanaliza il poate ajuta pe iubitul tau.

View Comment (1)
  • De fapt, orice forma de psihoterapie psihodinamica, nu neaparat cea psihanalitica, il poate ajuta pe iubitul acestei doamne, cu conditia ca relatia psihoterapeutica sa fie una buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top