Now Reading
Locuim in tari diferite

Locuim in tari diferite

Acum 6 luni am inceput o relatie cu un bun prieten. Pana la data inceperii relatiei nu il vedeam decat ca pe un prieten. Am fost retinuta inca de la inceput daca sa incep sau nu aceasta relatie pentru ca era o relatie la distanta pentru un timp. Pe el il cunosc de ceva ani. Locuim in tari diferite si pana in martie anul urmator eu nu pot sa plec de aici. Totdeauna el a fost cel care m-a incurajat ca relatia poate sa functioneze si la distanta deocamdata. Ne vedeam de cate ori se putea si ne ramanea comunicarea pe internet si la telefon. In mai am calatorit impreuna si ramasese stabilit sa ne vedem la inceputul lui iunie. A intervenit ceva la mine si nu a mai fost posibil. Tot el m-a incurajat ca o sa ne vedem la sfarsitul lunii. Insa, dupa numai o saptamana imi spune ca s-a tot gandit si ca s-a gandit bine ca mai bine fiecare sa o ia pe drumul lui. Mi-a spus ca nu mai vrea sa fie singur. Este nevoie sa va precizez faptul ca a fost casatorit si a divortat acum 3 ani si jumatate. Pe ea a cunoscut-o pe internet si o perioada a avut si cu ea o relatie la distanta pana ce ea l-a urmat. De la divort a avut si alte relatii insa dupa cum mi-a spus el, in tot acest timp s-a simtit singur. Si acum isi doreste sa nu mai fie singur. I-am spus ca se pripeste cu decizia si ca sa ne vedem sa vorbim pentru ca cu siguranta are un moment de slabiciune. Nu vrea nici sa ne vedem, nici sa vorbim la telefon pentru ca spune el ca ii trezesc sentimente si ca acest lucru il poate face sa isi schimbe decizia, lucru pe care nu il doreste. I-am spus ca probabil ii este frica sa continue aceasta relatie pentru ca se gandeste ca apoi il pot deziluziona si eu. Il cunosc destul de bine si stiu ca nu poate fi vorba de o alta femeie. Stiu ca sufera enorm si nu pot sa inteleg de ce prefera sa sufere decat sa lamurim situatia. Cum as putea sa-l fac sa inteleaga ca s-a inselat cand a luat o asemenea decizie? Eu cred ca din cauza relatiei esuate cu fosta sotie ii este teama sa se indragosteasca pentru ca se gandeste sa nu fie dezamagit si sa sufere. Se minte singur. As dori si parerea dumneavoastra avizata. Multumesc anticipat!

Intrebare pusa de: Popescu, 30

Raspunsul psihologului:

Cunoasterea „abisului” unei persoane poate fi o chestiune de lunga durata. Desi spui ca va stiti de multi ani, relatia ca atare dureaza de 6 luni, aceasta perioada poate fi destul de scurta ca sa iti poti forma o opinie destul de clara despre o persoana. Cu toate acestea, credinta ta poate ca are sens in contextul relatiei voastre si ceea ce simti tu sa fie adevarat. Acest lucru insa nu se poate lamuri de la distanta. Sunt unele lucruri care trebuiesc comunicate fata in fata pentru a se putea clarifica si elimina in acelasi timp cat mai multe incertitudini. In orice caz, pare destul de greu, de confuzant ceea ce ti-a transmis si merita sa te clarifici cumva. Poate ca ar fi util sa ii scrii o scrisoare sau chiar sa iti / va programati o intalnire fata in fata. Inteleg ca acest lucru e dificil, dar poate ca daca va doriti amandoi, va fi posibil. Iar daca nu, merita sa intelegi de ce nu poate accepta distanta si are nevoie atat de disperata de cineva.

Ambivalenta sa nu ii anuleaza complet sentimentele fata de tine, dar cu siguranta ca ele sunt puse intr-o balanta, sau sunt respinse de alte nevoi personale la fel sau mai stringente. Asadar, este complicat sa ne dam seama de dinamica interna chiar si la cineva cu care convietuim dar cu atat mai mult la cineva care este atat de departe de noi..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top